banneri
Kansikuva: BLR 4581
Bluelight BLR 4581 2, 2.6.2004, Bluelight Records 2004
# kappale sävel/sanat kesto
1 Lehdenjakaja Juha Kainulainen 3:15
2 Rockenroll biisejä Klaus Kuhlmann / Eero Raittinen 2:08
Muusikot:
Eero Raittinen: laulu
Jussi Raulamo: kitara
Ville Rauhala: basso
Juppe Paavola: rummut
Juha Kainulainen: urut
Klaus Kuhlmann: kitara
Olli Haavisto: dobro ja akustinen kitara
Salla Rimmi: taustalaulu
Sanna Ajakainen: taustalaulu

Tällä sinkulla Eeroa säestää vaihteeksi Groovy Eyes yhtye, jonka kanssa Eppu on silloin tällöin esiintynyt myös livenä. Tosin Groovy Eyes on saanut roiman vahvistuksen Joensuusta, josta tulevat levyn biisinikkarit Jussi Kainulainen ja Klaus Kuhlman.

Epun pitkäaikainen ystävä Jussi Kainulainen, kukkakauppaa ja hautaustoimistoa pyörittänyt muusikko, joka on myös Ilovaari-rockia järjestäneen G.O.R ry:n kantavia voimia. Leipätyönsä ohessa Kainulainen on soittanut monissa paikallisissa kokoonpanoissa. Klaus Kuhlman vaikutti 1990 luvulla rockabillybändissä nimeltä Rat Cats. Bändi ennätti tehdä ahkeran keikkailun ohessa peräti neljän cd:n verran musiikkia, joista yhden se teki Karjalan sotilassoittokunnan kanssa yhteistyössä ja toisen yhdessä Joensuulaisen Cosmic Girls tyttötrion kanssa. Sittemmin Kuhlman on soittanut Metro 49 ja Ballroom Jump orkestereissa. Tuosta mainitusta Cosmic Girls yhtyeestä ovat levyn erinomaiset taustalaulajat Salla Rimmi ja Sanna Ajakainen. Tyttöjä on kuultu myös livenä Eeron taustalla ainakin Joensuun keikoilla.

Hyvänä vahvistuksena levyllä on myös Epun pitkäaikainen bändikaveri The Boys yhtyeestä, lahjakas ja monipuolinen musiikkimies, Olli Haavisto. Olli on myös tuottanut levyn ja hoitanut miksauksen.

Groovy Eyes muusikot ovat tunnettuja myös monista muista bändeistä. Rauhala ja Paavola soittavat jazzia Omarin Unioni -bändissä sekä vähemmän jazzia Remu & His All Stars joukkiossa. Molemmat soittavat myös Wiley Cousins Bandissä. Saloran putkiradiota vahvistimenaan käyttävä omaperäisellä kitaristi Jussi Raulamolla, taiteilija nimeltään Jo' Buddy, on ollut monia bändejä. Muusikkokaarti on siis kauttaaltaan kokenutta ja kovatasoista porukkaa.

Eppu on tehnyt suomenkielisen tekstin Kuhlmanin alun perin englanniksi sanoittaman lauluun Rockenroll biisejä. Eppu antaa biisissä tunnustusta suosikkiyhtyeelleen Fabulous Thunderbeatseille: "...siellä ukkoslinnut Texasista on maailman parhaita. Niin mä nään".

Sinkkua myyntiin Joensuun Ilovaari-rockissa 16.7.2004 Sen jälkeen sitä oli myynnissä rajoitetusti levykaupoissa ja Eeron keikkojen yhteydessä. Single on julkaistu myös digitaalisissa markkinapaikoissa.

tuotanto: Olli Haavisto
äänitys: Jani Viitanen, Headline Studio, Tampere
miksaus: Olli Haavisto, East Wing, Järvenpää
masterointi: Henri Nuorivaara, Z-Trading, Espoo

Kuuntele singlen kappaleet Spotifystä:

nuottiviiva

-->