banneri
FAS 039a
RCA Victor FAS 039, 4.1971, Discophon 1971
# kappale sävel/sanat/sovitus kesto
A Toivotaan, toivotaan - Che Sara' -
Carlo Pes - Jimmy Fontana / Francesco Migliacci - Pertti Reponen / Eero Lupari 3:25
B Joskus näin, joskus ei - Fire And Rain -
James Taylor / Pertti Reponen / Eero Lupari 3:50
Muusikot:
Eero Raittinen: laulu
Kaj Westerlund: piano
Eero Lupari: kirtara
Heikki Virtanen: basso
Aimo Hakala: rummut
Eero Luparin orkesteri

Tämäkin, alun perin italialainen laulu, on tehty San Remon musiikkifestivaaleille vuonna 1971. Singlen etiketissä alkuperäiseksi tekijäksi on mainittu "Fontana-Pes". BMI:n tietokannan mukaan tekijät ovat Carlo Pes, Jimmy Fontana ja Francesco Migliacci. Äänitearkiston tietokannan ja Wikipedian mukaan viime mainittu kirjoitti laulun sanat. BMI:n tietokannassa ei erotella säveltäjiä ja sanoittajia.

Fontana oli oikealta nimeltään Enrico Sbriccoli. Hän oli alkuaan jazzmuusikko ja aloitti laulajan uransa Jimmy Fontanana 50-luvulla. Hänen suurin hittinsä oli niin ikään Carlo Pesin kanssa sävelletty "Il mondo". Fontana näytteli myös joissakin elokuvissa.

"Che saràn" esitti San Remon festivaaleilla 1971 José Feliciano yhdessä Ricchi e Poveri -ryhmän kanssa ja laulu voitti festivaalien toisen palkinnon. Feliciano levytti laulun ja siitä tuli suuri hitti erityisesti Euroopassa. Laulu sekoitetaan joskus Doris Dayn vuonna 1956 levyttämään lauluun Que Sera, Sera (Whatever Will Be, Will Be), jonka Jay Livingston ja Ray Evans kirjoittivat Alfred Hitchcock elokuvaan Man Who Knew Too Much.

Myös Johnny Liebkind ja Aarno Raninen levyttivät "Toivotaan, toivotaan" -laulun 70-luvun alussa ja myöhemmin moni muukin. Eeron versio on julkaistu sittemmin usealla kokoelmalevyllä.

Single-etiketti B-puoli

Kuuntele singlen kappaleet Spotifystä:

nuottiviiva

-->