banneri
Single-etiketti
RCA Victor FAS 955, 2.1966, Discophon 1966
# kappale sävel/sanat/sovitus kesto
A Sinä vain - You're The One - Petula Clark - Tony Hatch / Jussi Raittinen / Eero & The Boys 2:18
B Norjan puu - Norwegian Wood - John Lennon - Paul McCartney / Saukki / Eero & The Boys 2:07

Tuottaja Johan "Mosse" Viksted, äänittäjä Per Wallenius, Finnvox-studio, 2/1966.

Muusikot:
Eero & The Boys:
Eero Raittinen: laulu, rummut
Arto Lönnfors: rytmikitara, taustalaulu (A), laulu (B)
Lasse Kvist: basso
Kaj Westerlund: soolokitara, taustalaulu
Single-etiketti

Jussi Raittinen oli joutunut marraskuussa 1965 suorittamaan nuorten miesten velvollisuutena olevaa asepalvelusta. Sijaisen hankkimisessa oli jonkin verran ongelmia. Yksi vaihtoehto oli ollut Discophonin levytyspäällikkönä toiminut Rauno Lehtinen, joka levytystöiden ohella toimi vielä tuolloin myös tanssimuusikkona. Myös Jukka Kuoppamäki oli ehdokkaiden joukossa, mutta hänen osaltaan esteeksi muodostui olematon sähkökitaran soittotaito. Lopulta päädyttiin juuri hajonneen The Scaffolds yhtyeen komppikitaristi-laulajaan Arto "Ave" Lönnforsiin. Ave oli levyttänyt juuri marraskuun alussa oman singlen Pois / Rakkautta vain se on eli Beatles-sävelmät Help ja It's Only Love (Parlophone PAR 963). Ave toimi Jussin tuuraajana marraskuun 1965 ja kesäkuun 1966 välisen ajan.

Ilman Jussin myötävaikutusta ei tämäkään levy syntynyt. Hän nimittäin teki sanat Sinä vain kappaleeseen iltalomansa aikana Mikkelissä. Levy-yhtiön löytämä laulu oli peräisin englantilaisen, erittäin suositun Petula Clarkin ohjelmistosta. Clark on säveltänyt laulun yhdessä tuolloin hyvin tuotteliaan säveltäjän Tony Hatchin kanssa. Hatchin sävellyksiä levytti Suomessa moni muukin, tunnetuimpia niistä ovat Dannyn levyttämä Kauan ja Fredin levyttämä Kolmatta linjaa takaisin. Norjan puu eli Norwegian Wood (This Bird Has Flown) on Boysien harvoja Beatles-covereita. Ave laulaa sillä sooloja Eeron kanssa ja Kajde on mukana stemmoissa.

Single äänitettiin edellisen vuoden marraskuussa avatulla Finnvoxin studiolla Helsingin Pitäjänmäellä. Kaikki aiemmat Boys-singlet oli tehty Akkuteollisuuden Elektrovox-studiolla Neitsytpolulla.

Tämä on toinen kahdesta The Boys -singlestä, jossa Jussi Raittinen ei ole mukana. Toinen oli Jim Pembroke & The Boys single If You Need Me / Say Yeah (RCA FAS 947).

RCA Victor FAS 955-levyarvio

Iskelmä-lehden numerossa 5/1966 julkaistu arvio ei ollut mairitteleva

Norjan puu on julkaistu useammallakin kokoelma-albumilla, mm. 1993 julkaistulla Onnenpäivät 4 -kokoelmalla. Sinä vain on julkaistu cd-formaatissa kokoelmalla Suomi-rockin korkeakoulu.

Kuuntele singlen biisit Spotifystä:

nuottiviiva

-->