banneri
Single-etiketti-FAS 964a
RCA Victor FAS 964, 9.1966, Discophon 1966
# kappale sävel/sanat/sovitus kesto
A Lontoo - London - Derek Webb - Johnny Keith / Jussi Raittinen / Esa Pethman 2:58
B Tyhjää... - Yong Men, Hear Me - Peggy March / Jussi Raittinen / Esa Pethman 1:50
Muusikot:
Eero ja Esa Pethmanin orkesteri:
Esa Pethman: tenorisaksofoni ja huilu
Raimo Roiha: piano
Kaj Westerlund: kitara
Kaj Wallin: basso
Ronnie Österberg: rummut
Jussi Raittinen: akustinen kitara
Lisäksi puhaltajia, jousistoa ja taustalaulajia

Jussin ollessa armeijassa olivat Eero ja The Boys pestautuneet mukaan ensimmäiselle Danny Show -kesäkiertueelle. Dannyn lisäksi kiertueella esiintyivät Anki Lindqvist, tulevien Boys-muusikoiden Pekka ja Antti Tammilehdon isä Yrjö taiteilija nimellä Tapio Tammilehto. Lisäksi mukana olivat tanssijat Solveig Åkerberg ja Pirjo Silver. Juontajina toimivat vuorotellen Antti Einiö ja Jyrki Hämäläinen. Boys toimi kaikkien laulajien säestäjänä ja siis soittaa myös Tammilehdon tangot.

Danny Show

Boysit soittivat kiertueen aikana Ave Lönnfors ja Kajde Westerlund kitaraa, Lasse bassoa ja Ronnie Österberg rummut. Eero sai keskittyä lauluun, mutta oli mukana vain viikonloppukeikoilla saatuaan ehdot koulusta. Loppukesästä Aven korvasi Jormaseista lähtenyt Seppo Keurulainen.

Dannyn eli Ilkka Lipsasen innostamana Eero päätti kokeilla ensimmäistä kertaa soolouraa kesän 1966 Danny Shown jälkeen. Sooloura jäi sillä erää varsin lyhyeksi, mutta tuloksena oli ainakin tämä Eeron ensimmäinen varsinainen soolosingle.

RCA Victor FAS 945-levyarvio

Iskelmä-lehden arvio julkaistiin numerossa 11/1966

Velipoika Jussi kirjoitti suomalaisen tekstin kumpaankin lauluun. Tyhjää eli Young Men (Hear Me) oli Peggy Marchin hitti samalta vuodelta. Topi Sorsakoski & Agents levyttivät sen myöhemmin albumilleen Pop. London on sen sijaan minulle tuntematon laulu, kuten sen tekijätkin. Molemmat singlen kappaleet julkaistiin Eero ja Jussi & The Boys -kokoelma-albumilla Singlet 1964-68.

Single-etiketti-FAS-964b

Kuuntele singlen biisit Spotifystä:

nuottiviiva

-->