banneri
Philips 340699 PF-a
Philips 340 699 PF, 18.3.1965, Musiikki Fazer 1965
# kappale sävel/sanat/sovitus kesto
1 Kaiken saan - That's The Way - Alan Blaikley - Kenneth Howard / Saukki / Nacke Johansson 3:10
2 Mekka - Mecca -
John R. Gluck / Neval Nader / Saukki / Björn Björklöf 3:00

Singlen molemmat laulut on äänitetty Akkuteollisuuden studiolla Helsingin Neitsytpolulla 18.3.1965. Tuottajana toimi Nacke Johansson.

Muusikot:
Marion Rung & The Furnitures
Marion Rung: laulu
Eero Raittinen: rummut

Todennäköisesti The Furnitures -nimellä levyetiketissä mainittu säestysyhtye koostui tuon ajan studiomuusikoista, Eero Raittinen oli mukana rummuissa ensimmäistä ja viimeistä kertaa studiomuusikkona. Kysyin Eerolta muistaako hän tuota sessiota ja hän kertoi, ettei muista miksi hänet oli pyydetty mukaan. Sen Eero muisti, että tallennus tehtiin Akkuteollisuuden studiolla. Eero oli tuolloin vielä koulussa eli ilmeisesti sessio oli illalla. Eero ei myöskään muistanut keitä muita oli soittamassa, mutta muisteli heidän olleen vanhempia muusikoita. Ehkä bassossa oli Erkki Seppä, muisteli Eero. Todennäköisesti mukana oli ainakin tuottajanakin toiminut Nacke Johansson koskettimissa.

Eräänlaisen studiomuusikkosessiona voidaan tosin pitää samana vuonna The Sounds -nimellä tehtyjä talleita, jotka sitten pääosin julkaistiin Japanissa albumilla The Sounds' Best Album, jolla Eero oli mukana veljensä Jussin lailla.

Philips 340699 PF-b

A-puolen sävelmä That's The Way oli Lontoolaisen The Honeycombs yhtyeen hitti samalta vuodelta. Bändin single julkaistiin Suomessa (Pye 7N. 301) alkuvuodesta 1965, tosin laulu löytyi singlen b-puolelta. TopTen-hitti Suomessa tuli kuitenkin That's The Waysta ja Marion sai sen maaliskuussa levytettäväkseen. Hittiä ei Marionin versiosta kuitenkaan tullut. Biisin historia on siitä erikoinen, että se julkaistiin singlenä Britanniassa myöhemmin kuin Suomessa. Suomessa se nousi listoille jo helmikuussa, kun taas Britanniassa vasta elokuussa ja korkeimman listasijoituksen se saavutti siellä 29.9.1965. Ollen silloin sijalla 12.

That's The Way -laulun tekijöiksi Marionin singlen etiketissä ilmoitetaan "Howard - Blaikley", samoin The Honeycombsin suomalaisella julkaisulla, kun taas brittiläisellä singlellä "H. Blaikley". Alan Blaikley ja Kenneth Howard olivat pääosin yhdessä työskennellyt englantilainen lauluntekijäparivaljakko, joiden kirjoittamien laulujen tekijöiksi useimmiten merkittiin "Howard - Blaikley". Myöhemmillä Marionin julkaisuilla tekijäksi on merkitty yksin Alan Blaikley. Yhdysvaltalaisen tekijänoikeusjärjestö BMI:n tietokannassa laulun tekijöiksi on rekisteröity sekä Blaikley että Howard, ranskalaisen tekijänoikeusjärjestö SACEMin tietokannassa laulu puolestaan on yksin Kenneth Howardin nimissä. Brittiläinen tekijänoikeusjärjestö Performing Right Society Limited (PRS) ei päästä ulkopuolisia tutkimaan tekijänoikeustietokantaansa kuten SACEM tai yhdysvaltalaiset ASCAP, BMI ja SESAC, joten jää arvoitukseksi ovatko molemmat herrat olleet luomassa tätä laulua.

Hittiä Marion ei saanut myöskään b-puolen sävelmästä Mekka. Laulun oli ensimmäisenä levyttänyt Gene Pitney pari vuotta aiemmin. Hänen versionsa menestyi erityisesti Kanadassa ja Australiassa ja ylsi Yhdysvalloissakin parhaimmillaan Billboardin Hot 100 -listalla sijalle 12. Jussi Raittinen kirjoitti myöhemmin uudet sanat Mekkaan ja Jussi & The Boys levytti sen 2002 ilmestyneelle albumilleen Shake!.

Kaiken saan sisältyi seuraavana vuonna julkaistulle kokooma-albumille Toivekonsertti 31. Se on julkaistu myös Marionin kokoelmilla 20 Suosikkia – Tipi-Tii ja 30 Suosikkia sekä eri esittäjien lauluja sisältäneellä kokoelmalla Toivelauluja 63 - 1965. Mekkaa sen sijaan ei löydy singlen lisäksi miltään äänitteeltä.

Petri Lahti arvioi Blues News -lehden numerossa 2/2021 Divarien Helmiä! -palstalla Pitneyn singleä ja toteaa samalla Marionin Mekka vesiosta näin "etiketistä löytyvä Rungin säestysyhtyeen nimi The Furnitures kertoo kaiken olennaisen - jäykkää kuin pappilan tuoli, horjuvaa kuin Ikean lastulevyhylly". Kuuntele kummatkin biisit alta ja päättele itse miltä kuulostaa.

Kuuntele singlen kappaleet Spotifystä:

nuottiviiva