banneri
Singlen kansikuva
Svart SRE 065S, 11.1969, Svart Records 14.7.2017
# kappale sävel/sanat kesto
1 I'd Rather Drink Muddy Water Eddie Miller 2:24
2 Shake Baby Shake Lucille Dupree 2:50
Muusikot:
Eero Raittinen ja Help:
Eero Raittinen: laulu
Jukka Tolonen: kitara
Heikki Virtanen: basso
Hillel Tokazier: piano
Vesa Aaltonen: rummut

Marraskuussa 1969 äänitettiin 14 kappaletta Eeron elpeetä varten. Levyllä julkaistiin kuitenkin vain kaksitoista biisiä. Nämä nyt julkaistut kaksi kipaletta jäi siis julkaisematta. Molemmat ovat täysin julkaisukelpoisia biisejä ja varsin hyviä sellaisia. Säestäjinä kummallakin biisillä toimii Eeron Help -yhtye. Shake Baby, Shake on alun perin Champion Jack Dupreen vuonna 1957 levyttämä (VIK 4X-0304) ja sen on säveltänyt Dupreen Lucille-vaimo, tai ainakin se on virallisesti kirjattu hänen nimiinsä. Eddie Millerin kirjoittaman I'd Rather Drink Muddy Waterin on levyttänyt ainakin Jimmy Witherspoon (Reprise 0275) huhtikuussa 1964 ja myöhemmin ainakin B.B.King.

Singlen takakansi

Svart Records julkaisi Eeron elpeen uudelleen vinyylipainoksena 7.10.2016. Uusintapainoksellakaan ei kuultu näitä kahta alun perin julkaisematta jäänyttä laulua. Eero esitti albumin kappaleet Huzzle Fuzz bändin kanssa kymmenellä paikkakunnalla. Olin itse kuuntelemassa keikan 9.11.2016 Gloriassa. Eero kertoi keikan aikana, että levyltä oli jäänyt yksi biisi julkaisematta ja esitti myös tuon ainoaksi julkaisemattomaksi luulleensa biisin Shake Baby, Shake. Laulun esitettyään Eppu kertoi, ettei hänellä ole tallessa tuota biisiä ja sanoi, että olisi kiva kuulla se joskus, jos jollain on se tallessa.

Konsertin jälkeen kerroin Epulle, että sessiossa levytettiin myös toinen julkaisematta jäänyt biisi eli I'd Rather Drink Muddy Water ja minulla on nauhalla nuo molemmat biisit. Lupasin toimittaa molemmat biisit hänelle. Minulla on ollut nuo biisit sisältävä nauha vuosikymmeniä ja luovutin cd-kopiona nuo kaksi biisiä Eerolle 23.3.2017 G Livelabin keikan yhteydessä. Nyt ne ovat vihdoinkin kaikkien kiinnostuneiden kuultavissa.

Singlestä on otettu 200 kpl painos. Lisäksi single on saatavissa kesällä 2017 uusintapainoksena julkaistun Eeron elpee LP-painoksen (300 kpl) kylkijäisenä).

vinyylisingle A-puoli

nuottiviiva

-->