banneri
Eri esittäjiä: Cash Only - A Tribute To Johnny Cash
CD: Bluelight BLR 33882, Bluelight Records 2002
Tuottaja: Olli Haavisto
Äänitys: Olli ja Janne Haavisto?, Hitsville IV, 19.6.2002, lauluosuus äänitetty "kenttäolosuhteissa" Järvenpäässä 12.7.2002 klo 14-15
Miksaus: Olli Haavisto, Hitsville IV, 29.7.-4.8.2002
Masterointi: Pauli Saastamoinen, Finnvox, 7.8.2002
Cash Only - A Tribute To Johnny Cash
# kappale sävel / sanat kesto
11 The Long Black Veil Danny Dill-Marijohn Wilkin 3:27
Muusikot:
Eero Raittinen: laulu
Olli Haavisto: kitarat, basso
Janne Haavisto: rummut

Janne ja Olli Haaviston hienolla Johnny Cashin tribuuttialbumilla pääosin Bluelight Recordsin talliin kuuluva joukko suomalaisia artisteja ja bändejä esittää tulkintojaan Johnny Cashin levytysrepertuaarista. Eero Raittisen lisäksi lauluja tulkitsevat Honey B & T-Bones, Kari Tapio, Whistle Bait, Anssi Kela, Tuomari Nurmio ja Korkein Oikeus, Rock-Ola & The Freewheelers, Jussi Syren & The Groundbreakers, Aikka "Teddy Guitar" Hakala, Dave Lindholm & Keystone Cops, Knuclebone Oscar, Erja Lyytinen & Dave's Special with Dallas Wayne, Red Hot, The Flaming Balls sekä Pepe Ahlqvist ja Jarkka Rissanen. Perusbändinä levyllä toimivat Haaviston veljekset Olli ja Janne, joiden Hitsville IV -studiolla levy on pääosin äänitetty kesällä 2002.

Long Black Veil on alun perin Lefty Frizzelin vuonna 1958 levyttämä biisi, joka ilmestyi singlenä 20.4.1959 kääntöpuolellaan Knock Again True Love (Columbia 4-41384). Johnny Cash levytti biisin 17.12.1964 ja se julkaistiin alkuvuodesta 1965 ilmestyneellä albumilla Orange_Blossom_Special (Columbia CS-9109). Biisin ovat kirjoittaneet Danny Dill ja Marijohn Wilkin. Wilkinin muita menestyneimpiä biisejä ovat Waterloo ja Grin and Bear It, jotka ovat saaneet Long Black Veilin tapaan BMI:n Country Award -palkinnon. Dillin tunnetuin laulu on Detroit City, jonka Jussi Raittinen on kääntänyt suomeksi ja myös levyttänyt nimellä Tukholma. Long Black Veilin on levyttänyt lukuisa määrä muitakin artisteja, mm The Band, Bobby Bare, The Kingston Trio, The Country Gentlemen ja Joan Baez.

Levyltä huokuu kaikkiaan suuri kunniotus vanhaa mestaria ja hänen musikkiiaan kohtaan. Tulkinnoissa ei ole lähdetty matkimaan Johnny Cashin versioita, vaan lauluihin on löydetty persoonallista ja tuoretta ilmaisua.

Cash Only potretti
Kuva: Esa Pasanen, PR-Studio

Aiheeseen liittyviä linkkejä:
Johnny Cash.com
Man in Black.net
The Band

Bluelight Records

nuottiviiva

-->