banneri
Wentus Blues Band: Family Album
CD: Bluelight BLR 3397-2, EAN 6418594339729, Bluelight Records 2004
Digital: Bluelight Records 2015
Tuottaja: Niko Riippa & Wentus Blues Band
Äänitys: Tumba Haldin, House Of Dread Studio
Masterointi: Thomas Eberger, Cutting Room, Tukholma, 8.1.2004
Wentus Blues Band: Family Album
# kappale sävel / sanat kesto
14 Best Of Me Delbert McClinton-Gary Nicholson 3:24
15 I Don't Care Kim Wilson 2:45
Muusikot:
Eero Raittinen & Wentus Blues Band
Eero Raittinen: laulu
Niko Riippa: kitara
Kim Wikman: kitara
Robban Hagnäs: basso
Mikael Axelqvist: rummut

Järjestyksessä viides Wentus Blues Bandin albumi tekee suomalaisen bluesin historiaa. Levyllä vierailee Bandin solistina vaikuttava joukko bluesin tulkitsijoita. Vankimman bluestaustan omaa Lousiana Red, joka teki ensimmäiset levytyksensä legendaariselle Chess -levymerkille jo vuonna 1949 ja on soittanut myöhemmin yhdessä mm. John Lee Hookerin kanssa. Pitkä tausta on myös Chigaco bluesin taitajalla harpisti-laulaja Carey Bellillä, jonka ensimmäinen oma albumi Carey Bell's Blues Harp ilmestyi vuonna 1969. Bell on soittanut yhdessä mm. Muddy Watersin kanssa.

Omar Dykes puolestaan on tuttu Suomessakin useita kertoja vierailleesta Omar & The Howlwers bandistä. Sven Zetterberg on taas pitkän linjan blueskitaristi, hapisti ja laulaja Pohjanlahden toiselta puolelta. Jamaikalla syntynyt Eddie Kirkland juuret on myös syvällä bluesin historiassa. Hän on soittanut niinikään useilla John Lee Hookerin levyillä. 60-luvulla Kirkland soitti myös Otis Reddingin bandissä.

Levyn solisteista nuorin on 20.4.1958 Chicagossa syntynyt Gary Primich. Hänkin on ennättänyt kuitenkin julkaisemaan omissa nimissään jo useita albumeja ja lisäksi ainakin yhden albumin Mannish Boys yhtyeen riveissä. Kim Wilson on Eeron suosikkeihin lukeutuvan Fabulous Thunderbirdsien laulaja, biisintekijä ja johtaja.

Eero on levyllä siis varsin kovassa seurassa. Eeron laulamista kappaleista ensimmäinen on peräisin Delbert McCLintonin 1997 julkaistulta albumilta One of the Fortunate Few. Kim Wilsonin I Don't Care puolestaan ilmestyi ensimmäisen kerran Fabulous Thunderbirdsien Tuff Enuff -albumilla vuonna 1986. Eeron laulamat biisit on äänitetty 17.2.2002.

Bluelight Records on julkaissut albumin sittemmin myös digitaalisissa jakelukanavissa. Tarkka julkaisuajankohta ei ole tiedossa.

Kuuntele albumi Spotifystä:


-->