banneri
JP-Musiikki BC 1058
JP-Musiikki BC 1058, 1985, JP-Musiikki 1985
# kappale sävel/sanat/sovitus kesto
A Kun on uus kantatie 66 - Route 66 - Bob Troup / Jussi Raittinen / Eero Lupari 3:02
B Tummanpunainen - Candy Apple Red - Houston Turner / Jussi Raittinen / Eero Lupari 3:37
<
Muusikot:
Eero ja Jussi & The Boys
Eero Raittinen: laulu, rummut
Jussi Raittinen: laulu, basso, puhe (B)
Eero Lupari: kitara, taustalaulu
Hillel Tokazier: piano, Yamaha DX7 efekti (A), taustalaulu

Bobby Troupin Route 66 on Eeron ja Jussin tuotannossa eniten versioitu kappale. Ensi kerran se levytettiin Eero ja Jussin & The Boysin toiselle singlelle heinäkuussa 1964. Toinen versio tehtiin keväällä 1965 ilmestyneelle albumille Numero 1. Seuraavana oli vuorossa suomenkielinen versio eli Valtatie 66, jonka Jussi & The Boys levyttivät vuonna 1975.

Vuonna 1982 Eero ja Jussi & The Boys äänittivät biisin uudelleen Jussin suomenkielisillä sanoilla. Nyt biisi oli sovitettu kantrivalssin tyyliin ja siinä kuullaan hienoja laulustemmoja koko bändin osallistuessa laulamiseen. Valitettavasti tätä äänitystä ei ole ainakaan tähän mennessä julkaistu.

Jussin suomenkielisessä tekstissähän laulettiin Orivedeltä Lapualle johtavasta kantatie 66:sta. Siinä tie ei saanut mairittelevaa arviota ja Jussi heittikin siinä vaatimuksen tienpitäjälle: "Vielä TVH:lle värssyn omistan, kun on tehnyt meille tien noin surkean. Tehkää uus valtatie 66". TVH - nykyinen Destia - ottikin lopulta onkeensa tästä kehoituksesta ja aloitti -80 luvulla tien perusparannuksen. Tien vihkiäisiin tilattiin Jussilta uusi teksti lauluun. Jussi teki työtä pyynnöstä ja niin laulu sai uuden tekstin ja nimen - Kun on uus kantatie 66.

Uuden version kantaesitys oli sitten kantatie 66:n vihkiäisissä. Eero ja Jussi & The Boys levyttivät myös biisin ja se julkaistiin tällä singlekasetilla. Uudessa versiossa tientekijää muistettiin kiitoksin: "Vielä TVH:lle värssyn omistan, kun se laittoi meille tien niin mukavan, kun on uus kantatie 66". Laulun teksti pääsi myös Virtain ja Alavuden vuonna 1985 julkaisemaan matkailuesitteeseen.

Kasetin kansilehden kääntöpuoli

Toisena biisinä kasetille äänitettiin uudelleen alun perin albumilla Numero 2 julkaistu - myös liikenneaiheinen - Tummanpunainen. Kasetti on ainoa äänitys tältä -80 luvun alun The Boys kokoonpanolta ja samalla siis ainoa The Boys-äänite, jolla kuullaan Hillel Tokazieria. Kasetin kansikuvassa kantatie 66 halkoo pohjanmaan lakeuksia.

Kasetin biiseistä on Kun on uus kantatie 66 julkaistu uudelleen 1998 Poptorin kokooma-CD:llä Poptorin parhaat - Menopäällä (Poptori ID5CD-505). Tummanpunaista ei sen sijaan ole saatavina millään muulla julkaisulla.

Tämä kasetti ei ole ollut myynnissä, vaan sitä on jaettu äänitteen kustantaneiden kuntien mainoslahjana.

nuottiviiva

-->