banneri
RCA Victor FAS 921A
RCA Victor FAS 921, 7.1964, Discophon 1964
# kappale sävel/sanat/sovitus kesto
A Route 66 Bobby Troup / Eero ja Jussi & The Boys 2:15
B So Glad You're Mine Arthur Grudup / Eero ja Jussi & The Boys 1:40

Singlen tuottaja oli Johan Vikstedt ja äänittäjä Ronnie Kranck, Electrovox-studio

Muusikot:
Eero ja Jussi & The Boys:
Eero Raittinen: laulu, rummut
Jussi Raittinen: laulu, rytmikitara
Kaj Westerlund: soolokitara
Harry Sjöberg: basso

Kohta ensimmäisen singlen julkaisemisen jälkeen Weneskoski-tuotanto tarjosi Eero ja Jussi & The Boys -yhtyeelle elokuuksi kiertuetta DDR:ään. Ehdoksi kuitenkin asetettiin, että bändissä pitää olla neljä muusikkoa. Matkalle pyydettiin mukaan The Nameless -yhtyeen kitaristia Kaj Westerlundia.

Ennen Itä-Saksan reissua Vikstedt passitti yhtyeen uudelleen Akkuteollisuus Oy:n Electrovox-studiolle. Tässä Neitsytpolulla Kaivopuiston läheisyydessä sijainneessa studiossa Eero ja Jussi & The Boys äänittivät lähes kaikki levytyksensä loppuvuoteen 1965 saakka. Samalla studiolla Eero ja Jussi olivat suorittaneet levytysuralle johtaneen koelaulunsa huhtikuussa 1960. Ensimmäisen singlen hyvän menestyksen jälkeen Mosse Vikstedt antoi bändille vapaat kädet uuden singlen biisien valintaan. Heinäkuisessa toisessa levytyssessiossa äänitettäviksi valittiin kolme kappaletta: Route 66, So Glad You're Mine ja The Enchanted Sea. Soolokitaristiksi tähän sessioon värvättiin Saksan matkalle lupautunut Kajde Westerlund.

Tämä heinäkuinen äänityssessio on jäänyt erityisen mieluisana Jussin mieleen. Veljekset olivat soittaneet keväällä ilmestynyttä Rolling Stonesien ensimmäistä LP-levyä koko kesän ja pahimmin levyltä oli kolahtanut Bobby Troupin Route 66. Olivathan he kuulleet sitä jo aiemmin Chuck Berryn levyltä, mutta Rollareiden esitys vei kertakaikkiaan jalat alta. Pojat päättivät yrittää mitä itse saavat biisistä irti. Muutamista virheistä huolimatta tästä levytyksestä muodostuikin yksi Boys -tuotannon klassikoista. Eeron laulu on eläimellisen rajua, ei kalpene lainkaan Mick Jaggerin rinnalla, ja Pojat soittavat kuin viimeistä päivää. Sovitus noudattaa melko tarkoin Rollareiden versiota.

RCA Victor FAS 921B

Eero ja Jussi ovat yhdessä ja erikseen levyttäneet tämän biisin myöhemmin neljästi ja yhäkin sitä vaaditaan heiltä keikoilla. Mikään myöhemmistä levytysversioista ei mielestäni yllä tämän ensimmäisen version tasolle.

Route 66) sijoitettiin singlen ykköspuolelle ja esittäjäksi merkittiin Eero & The Boys. Eero huolehtii laulusta yksinään ja tuon aikaisen tyylin mukaisesti levyetikettiin merkittiin esittäjäksi laulusolisti. Kyse on kuitenkin Eero ja Jussi & The Boys levytyksestä.

So Glad Yuo’re Mine oli Elviksen toisella albumilla julkaistu Arthur Crudupin laulu. Sen lisäksi että laulu oli tuttu Elviksen esittämänä, olivat pojat tutustuneet Crudupin alkuperäiseenkin esitykseen Vikstedtin Mosselta saamaltaan levyltä Original Rhythm And Blues Hits By Rhythm And Blues Stars (RCA Camden CAL-740). The Enchanted Sea, joka oli alun perin instrumentaalikappale, oli Jussin tuolloisia mielikappaleita. Route 66 ja So Glad You're Mine julkaistiin singlenä elokuussa.

Bändi levytti Route 66 -biisin uudelleen joulukuussa 1964 albumille Numero 1:lle. Sen sijaan So Glad You're Minesta albumilla kuullaan tämä singleversio. The Enchanted Sea jäi odottamaan seuraavan singlen julkaisua ja päätyi sen b-puolelle ja kuultiin myös albumilla Numero 1.

RCA Victor FAS 921-levyarvio

Nimimerkki Pyörittäjä ihastui singleen Iskelmä-lehden numerossa 10/1964

Kuuntele singlen biisit Spotifystä:

nuottiviiva