banneri
RCA Victor FAS 938A
RCA Victor FAS 938, 1965, Discophon 1965
# kappale sävel/sanat/sovitus kesto
A Jo riittää - The Last Time - Mick Jagger - Keith Richard / Jussi Raittinen / ? 2:43
B Hunajainen - A Taste Of Honey - Bobby Scott - Rick Marlow / Jussi Raittinen / ? 2:24

Tuottaja: Johan Visktedt, äänittäjä Ronnie Kranck ja Per Wallenius, Akkuteollisuus Oy:n Electrovox studio, Helsinki

Muusikot:
Carola & The Boys:
Carola: laulu
Eero Raittinen: taustalaulu (A), rummut
Jussi Raittinen: taustalaulu (A), akustinen rytmikitara
Kaj Westerlund: soolokitara (A), akustinne soolokitara (B)
Lasse Kvist: basso
sekä Rauno Lehtinen: urut (B)
RCA Victor FAS 938B

Tämä oli ensimmäinen levy, jolla Vikstedt ja Lehtinen käyttivät Boysia myös muiden Discophonin artistien taustalla. Ennakkoon oli sovittu levytettäväksi Rolling Stonesin hittibiisi The Last Time. Se oli ilmestynyt singlenä Britanniassa saman vuoden helmikuussa ja jatkoi Rollareiden ykköshittien sarjaa ympäri maailmaa. A Taste of Honey on tehty Brodwaylla esitettyyn versioon brittiläisestä, saman nimisestä näytelmästä. Tuossa esityksessä se kuultiin instrumentaaliversiona. Ensimmäinen levytysversio laulusta ilmestyi 1960 Bobby Scottin saman nimisellä albumilla niin ikään instrumentaaliversiona. Sävellys voitti parhaan instrumentaaliteeman Grammy-palkinnon.

Ensimmäisen lauletun version sävelmästä teki Billy Dee Williams 1961. Sittemmin sitä on levyille versioitu lukemattomia kertoja. Yksi tunnetuimmista versiosta on Herb Albert's Tijuana Brassin albumilla Whipped Cream & Other Delights julkaistu, niin ikään Grammy-palkinnon tuonut instrumentaaliesitys. Laulu kuultiin myös Beatlesin ensimmäisellä albumilla Please Please Me ja se oli ollut bändin ohjelmistossa jo Hampurin Star Clubin keikoilla.

Sessio Carolan oli sovittu Jussin muistaman mukaan kesäkuulle 1965. Kun Jussi saapui Lohjan kesämökiltä Discophonin konttorille Pitäjänmäelle Mosse Vikstedt kertoi, ettei ollut saanut sovittua käännöstekstiä A Taste of Honeyhyn. Carolan ihmetellessä tilannetta, Jussi totesi orginalitekstin olevan varsin lyhyt ja ilmoitti voivansa tehdä käännöstekstin heti ja niin tapahtuikin. ”Täytyy sanoa, että mä onnistuin mielestäni siinä”, arvio Jussi tekstiään. Samaa mieltä tuntui olevan Iskelmä-lehteen arvion singlestä kirjoittanut toimittajakin.

Jo riittää ei ole oikein Carolan tyyliin sopiva kappale. Hunajainen sen sijaan istuu erinomaisesti Carolalle ja on mielestäni hänen upeimpia tulkintojaan. Rauhallinen ja vähäeleinen, ilmeisesti Rauno Lehtisen käsialaa oleva sovitus tukee hienosti Carolan osin kuiskaavaa esitystä. Rauno Lehtinen täydentää jälleen bändiä soittaen B-puolen tyylikkäät urkuosuudet.

RCA Victor FAS 945-levyarvio

Arvio Iskelmä-lehden numerossa 8/1965

Carola levytti Hunajaisen uudelleen vuonna 1970 albumille Kielletyt leikit (RCA Victor LSP 10314). Aarno Raninen teki biisistä nopeamman ja prameilevamman sovituksen kadottaen kappaleesta sen intensiivisen tunnelman, joka alkuperäisessä versiossa on.

Kuuntele single Spotifystä:

Singlen molemmat kappaleet on julkaistu ensimmäistä kertaa cd-formaatissa vuonna 1997 ilmestyneellä Carolan kokooma-albumilla 20 suosikkia - Kielletyt leikit (F-Records 0630-16953-2).

nuottiviiva