banneri
RCA Victor FAS 981
RCA Victor FAS 981, A: 22.10.1967, B: 1967, Discophon 1967
# kappale sävel/sanat/sovitus kesto
A Ukko-Pekka-uu-uu - Chattanooga Choo Choo - Harry Warren / Mack Gordon - Saukki / Aarno Raninen 2:25
B Liian hauska mies Kari Kuuva / Kari Kuuva / Aarno Raninen 3:48

Tuottaja Johan "Mosse" Viksted, äänitys Finnvox-studio.

Muusikot:
Eero ja Jussi & The Boys:
Eero Raittinen: laulu, hi-hat (A), puhe (B)
Jussi Raittinen: laulu, akustinen rytmikitara, puhe (B)
Aimo Hakala: rummut
Timo Kalaoja: urut, puhe (B)
Heikki Kasari: basso
Arno "Nono" Söderberg: kitara
sekä:
Yvonne Calas: taustalaulu (B)
Antti Hyvärinen: taustalaulu
Eeva Pohjankallio-Pyykölä: taustalaulu (B)
Aarno Raninen: urut (B), taustalaulu
Kaarina Sykäri: taustalaulu (B)
Juhani Aalto: pasuuna (A)
Juhani Aaltonen: huilu (A), tenorisaksofoni (A)
Reijo Lehtovirta: klarinetti (A)
Tapani Luuppala: trumpetti
Seppo Peltola: pasuunat (A)
Gusse Rössi: tenorisaksofoni (A)
Matti Sarapaltio: huilu (A) ja alttosaksofoni (A)
Tauno Virtanen: trumpetti
Göran Ödner: altosaksofoni (A)
RCA Victor FAS 981

Ukko-Pekka-uu-uulla soittaa suurin Eeron ja Jussin levyillä soittanut orkesteri. The Boys -miehistön lisäksi taustalla soi suuri määrä erilaisia puhaltimia. Osa puhaltajista on amerikkalaisia, levyn tuottajana ja biisien sovittajana toimineen Aarno Ranisen käyttäessä hyväksi Harpers Bizarre -yhtyeen edellisenä vuonna tekemää levytystä (Warner Bros. Records ‎A 7090), josta hän oli poiminut osia biisin alkuun ja keskelle.

Chattanooga Choo Choo oli singleä tehtäessä jo varsin vanha biisi. Harry Warrenin sävellys on vuodelta 1941. Alun perin sen levytti Glenn Miller orkestereineen. Laulu on sävelletty elokuvaan Sun Valley Serenade. Millerin levytys oli kotiutunut myös Raittisille ja soinut ahkeraan Eeron ja Jussin lapsuudessa. Sittemmin laulun ovat levyttäneet lukemattomat artistit ja yhtyeet.

Ukko-Pekka-uu-uu menestyi kohtalaisesti, paras sijoitus Suosikki 100 -listalla oli 18. Se soi myös melko hyvin radiossa ja menestyi kohtalaisesti tammikuussa alkaneessa viikoittaisessa radion Lista-ohjelmassa, jossa vaihtuva puhelinraati sai äänestää kunkin viikon suosikkikappaleita.

Tämä Boys-kokoonpano oli alkanut muotoutua alkusyksystä 1967. Eeron ehdotuksesta kitaristiksi oli otettu Nono Söderberg, johon Eero oli tutustunut edellisenä kesänä D-tuotannon loppuaikoinaan. Nono oli soittanut D'Islanderseissa bassoa, mutta oli jo alkujaan aloittanut soittamisen kitaralla. Jussi taas ehdotti rumpaliksi Aikka Hakalaa, jota oli kuullut edellisenä kesänä The Beat Stonesin keikalla.

M.A. Nummisen ehdotuksesta bändiin päätyi saksofonia, huilua ja bassoa soittanut Heikki Kasari. Neljänneksi uudeksi soittajaksi valikoitui opiskelijabändeissä urkuja soittanut ja musiikkia opiskeleva Timo Kalaoja. Jussi hoiti pääosin basson soiton ja Eero sai keskittyä laulamiseen. Ensimmäisen keikkansa uusi Boys teki Polilla 13.10.1967, toisin vielä ilman Kasaria. Hänen tulikasteensa bändiin tapahtui seuraavana viikonloppuna Hyvinkäällä.

MTV julisti 17.12.1967 Hesarissa julkaistulla ilmoituksella sävellyskilpailun "parhaan suomalaisen nuorisoiskelmän" löytämiseksi. Kilpailukappaleet esitettiin alkuvuoden 1968 aikana Antti ja Paavo Einiön tuottamassa MTV:n Tunnussävel-musiikkiohjelmassa. Eero ja Jussi & The Boys olivat ohjelman housebändinä ja esittivät pääosan kilpailuun lähetetyistä kappaleista. Kussakin ohjelmassa valittiin yksi biisi 28.5. pidettyyn loppukilpailuun, jossa asiantuntijaraati valitsi voittajasävelmän. Raatiin kuuluivat MTV:n kapellimestari Rauno Lehtinen, ohjelman juontaja Antti Einiö, sanoittaja Jyrki Lindström, toimittaja Erkki Pälli ja muusikko Kaj Wallin.

Singlen B-puolen kirjoittanut Kari Kuuva osallistui kilpailuun usealla sävellyksellä. Loppukilpailussa kuultiin kolme sävelmää Pekka Markkulan Sua kutsuin, Erno Lindahlin Turhaan, jonka esitti Ernos, sekä Värinää, jonka tekijää en tiedä. Jussin laulama Sua kutsuin voitti kisan ja Markkula sai pääpalkintona olleen 500 mk. Markkulasta tuli myöhemmin Soundi-lehden toimitussihteeri. Voittaja kappale oli tarkoitus levyttää, mutta näin ei kuitenkaan tapahtunut. Ernos sen sijaan levytti Turhaan-biisin saman vuonna ilmestyneelle singlelleen (45-BLU 687). Syksyllä 1968 MTV käynnisti pitkäaikaiseksi muodostuneen Syksyn sävel -kilpailun.

Singlen molemmat biisit julkaistiin kokoelma-albumilla Singlet 1964-68. Albumin cd-versiolla julkaistiin toisin vain singlen A-puoli. Ukkopekka-uu-uu on julkaistu myös kokoelma-albumilla Suomi-Rockin korkeakoulu. Liian hauska mies -biisiä ei ole julkaistu lainkaan cd-formaatissa.

Kuuntele singlen biisit Spotifystä:

Kuuntele Spotifystä Harpers Bizarren versio Chattanooga Choo Choosta

nuottiviiva

-->