banneri
EP: SD 5605-A
Decca 45-SD 5605, 2.10.1963, Musiikki Fazer 1963
# kappale sävel/sanat/sovitus kesto
A Me tulemme taas letkaa - Me tulemme taas - Toivo Kärki / The Esquires 2:10
B Letkaa suutarin tyttären pihalla - Suutarin tyttären pihalla - Kari Aava / The Esquires 2:13
Muusikot:
The Esquires
Reijo Bergström: soolokitara
Jorma Kalenius: basso
Eero Raittinen: rummut
Jussi Raittinen: komppikitara
EP: SD 5605-A

Edellisiä Esquires singlejä myytiin sen verran hyvin, että pian alettiin harjoittelemaan uusia levytysbiisejä. Noista harjoituksista julkaistiin vuonna 1983 levyllä Suomalaista historockia osa 2 kuusi Pertti Kilpeläisen nauhoittamaa kappaletta. Tuolla levyllä olivat tälle singlelle lopulta päätyneet Toivo Kärjen vanhat jenkat Letkaa suutarin tyttären pihalla ja Me tulemme taas letkaa. Molemmat ajan hengen mukaan letkajenkaksi sovitettuina. Suutarin tyttären pihalla oli ollut neljäkymmentäluvun lopulla Reino Helismaan ensimmäisiä menestyskappaleita. Me tulemme taas letkaa oli tehty Armand Lohikosken saman nimiseen vuonna 1953 ensi-iltansa saaneeseen elokuvaan. Matti Louhivuoren levytys laulusta oli myös menestys vuonna 1953.

Tämä levytys jäi Eeron ja Jussin viimeiseksi Esquiresien riveissä. He nimittäin erosivat yhtyeestä välittömästi levytyksen jälkeen liittyäkseen toiseen rautalankayhtyeeseen - The Soundsiin. Kappaleiden sovittajista ei missään yhteydessä mainita, mutta Jussin mukaan bändi on tehnyt sovitukset itse.

Singlen molemmat biisit julkaistiin myös saman vuonna ilmestyneellä EP-levyllä Letkajenkkaa. EP:n toisen puolen kappaleet esittää Reino Helismaa ja ne eivät siis ole rautalankaa.

Kuuntele single Spotifystä:

nuottiviiva

-->