banneri
Eri esittäjiä: Föribeat - 60's Beat - Ferry Music From Turku
CD: FB-001, Ferry B Goode 2007
Tuottajat: Antero Laiho ja Iiro Andersson
Masterointi: Ari Ainasoja ja Pekka Korte
Föribeat - 60's Beat - Ferry Music From Turku
# kappale sävel/sanat kesto
1
Eero ja Jussi Raittinen, Tuula ja Paula Karppanen, Pekka ja Jukka Loukiala ja Rock Tommy Lindström: Medley elokuvasta Taape Tähtenä
Jussi Raittinen - traditional - Dorian Burton - Lee Pincus
2:31
11
Tommie Mansfield Group: Sweet Sixteen
A. Nugetre (Ahmet Ertegün)
5:07
12
Tommie Mansfield Group: Rock It Baby
Tommie Mansfield / ?
4:32
Muusikot:
Eero Raittinen: laulu (1)
Jussi Raittinen: laulu (1, 12), kitara
Tuula Karppanen: laulu (1)
Paula Karppanen: laulu (1)
Pekka Loukiala: laulu, kitara (1)
Rock-Tommy Lindström: laulu (1)
Matti Bergström: basso (11, 12)
Esko Rosnell: rummut (11, 12)
Tommie Mansfield: kitara (11, 12), laulu (11)

Nimensä mukaan tämä cd-sisältää turkulaisen rock-musiikin historiaa.

Ensimmäisellä raidalla kuultavan medleyn kappaleet ovat All We Gotta Like Twist, Saku Sammakko, What You've Done To Me. All We Gotta Like Twist on lyhyt Jussin biisi, 12 tahtinen pätkä, joka on Jussin mukaan oikeastaan vain kertosäe biisiin, jota ei tullut koskaan tehtyä loppuun. Kuitenkin ensimmäinen levylle päätynyt Jussin biisi. Saku Sammakko on kaikkien tuntema lastenlaulu.

What You've Done To Me on Dorian Burton ja Lee Pincus laulu, jonka on levyttänyt mm. Paul Anka. Pekka Loukiala valittiin Suomen Rock-kuninkaaksi tammikuussa 1961. What You've Done To Me oli hänen loppukilpailukappaleena. Loukiala levytti myös kappaleen ensimmäiselle singlelleen (45-CD 5525).

Medleyllä kitaroita soittavat Jukka Loukiala ja Jussi. Jussin mukaan Jukka Loukiala soittaa Eeron luokkakaverin ja joskus keikoillamme 1960-1961 mukana olleen Seppo Jokelan hienoa Höfnerin 50-luvun orkesterikitaraa. Minulla on Itä-Saksan-ihmeeni Rellog, kertoo Jussi. What You've Done To Me oli tuttu Eerolle ja Jussillekin, sillä he olivat esittäneet laulun Musiikki-Fazerin koelaulutilaisuudessa 3.4.1960.

Eero ja Jussi, Loukialan veljekset ja Paula ja Tuula Karppanen esiintyivät vuoden 1961 aikana manageri Helge Siimeksen järjestämillä show-kiertueella Suomessa ja Ruotsissa. Kiertueen bändissä soitti myös Turkulainen Pekka Nurmi, joka sittemmin tuli tunnetuksi Tommie Mansfield -nimellä.

Raidoilla 11 ja 12 olevat Tommie Mansfield Groupin esitykset ovat peräisin Ylen arkistoista. Ne on nauhoitettu Pekka Gronowin toimeksiannosta tammikuussa 1969 Bluesin maailmasta ohjelmaa varten. Tommie Laulaa

Sweet Sixteen kappaleen on kirjoittanut amerikkalainen levymoguli Ahmet Ertegun salanimellä A. Nugetre. Laulu on kuulunut mm. Little Miltonin ja B.B. Kingin ohjelmistoon. Rock It Baby -kappaleen laulaa Tommie ja se on hänen oma sävellyksensä. Biisin nimestä ei ole varmuutta, mutta tuolla nimellä se on kulkenut paremman puutteessa.

YouTube: Kari Purssila kertoo Ilkka Lapin ja Ville Klamin haastattelussa Tommie Mansfieldistä.


Muut linkit:

nuottiviiva

-->