banneri
Eri esittäjiä: Laulava sydän – The Beatles
CD: EMI 7243 5324862 8, EMI Finland 2001
Kapellimestari: Jiri Nikkinen
Tuottaja: Juha Tikka
Editointi ja esimasterointi: Juha Tikka
Äänitys ja miksaus: Antti Immonen, Yleisradio
TV-ohjelman ohjaaja ja tuottaja: Timo Suomi
Laulava sydän – The Beatles
# kappale sävel/sanat/sovitus kesto
CD1 2 Eero ja Jussi: Salaisuuteni -Do You Want To Know A Seacret - John Lennon - Paul McCartney / Jussi Raittinen / ? 2:17
CD1 5 Eero ja Jussi: Kaikki rakkauteni - All My Loving - John Lennon - Paul McCartney / Kari Kuuva / ? 2:11
CD2 11 Eero Raittinen: Viidakko-Jim - Bungalow Bill - John Lennon - Paul McCartney / Juha Vainio / ? 2:56
Muusikot:
Eero ja Jussi sekä Jiri Nikkisen studioyhtye
Eero Raittinen: laulu
Jussi Raittinen: laulu
Jiri Nikkinen: orkesterin johto, kitara, tautalaulu
Pekka Gröhn: koskettimet
Jari Metsberg: kitara
Jiri Bertula: basso, taustalaulu
Heikki Tikka: rummut

Tällä tupla-CD:llä on julkaistu TV2:n Laulava Sydän -sarjan The Beatles teemaohjelmien musiikki lähes kokonaisuudessaan. Sarja esitettiin TV2:ssa neljänä peräkkäisenä lauantaina (24.2 - 17.3.2001). Sarjan toimittivat Timo Suomi ja Tommi Liuhala. Suomi toimi myös sarjan tuottajana ja ohjaajana. Beatles-friikki Jiri Nikkinen puolestaan toimi sarjan "housebandin" kapellimestarina. Taustabändin kitaristina soittaa Jussi & The Boys -yhtyeen kitaristi Jari Metsberg, joka soittaa myös Jiri Nikkisen johdolla toimivassa Beatles covereihin keskittyneessä Get On -kokoonpanossa. Eeron ja Jussin esittämät biisit ovat molemmat Eero ja Jussi & The Boys yhtyeen ensimmäiseltä singleltä ( RCA Victor FAS 910). Viidakko Jimin suomennettu versio ilmestyi alun perin toukokuussa 1969 Eeron singlellä (RCA Victor FAS 017). Levyn kansiteksteissä ei mainita biisien sovittaja, mutta julkisuudessa esitettyjen tietojen mukaan sovituksissa on pyritty käyttämään hyvin pitkälle Beatlesien alkuperäisiä sovituksia.

Laulava sydän – The Beatles -cd

Pekka Nissilä arvioi Musa.fi (3/2001) lehdessä Eeron ja Jussin osuutta levyllä seuraavasti: "Veljekset Raittinen puolestaan osoittavat, mitä yli 30 vuoden rutiini keikkaohjelmistossa parhaimmillaan on, Kaikki rakkauteni taittuu esimerkillisellä asenteella. Sitä paitsi olen sitä mieltä, että niin Eero kuin Jussikin elävät laulajina tällä hetkellä uransa parhainta aikaa".

EMI:n levyn julkaisutiedoteessa todettiin albumista seuraavaa: "The Beatles-yhtyeen musiikin ainutlaatuisuus todistettiin jälleen viime syksynä One -kokoelmalevyn maailmanlaajuisella myyntimenestyksellä - yli 20 miljoonaa myytyä levyä kahdessa kuukaudessa! Tämä jos mikä kertoo yhtyeen huikeasta suosiosta ja arvostuksesta myös 2000-luvulla. The Beatles -teeman ympärille tehtiin myös neljä jaksoa TV2:n suosittua Laulava Sydän televisiosarjaa, johon tuplalevy "Laulava Sydän - The Beatles" perustuu. Levyllä Beatles-klassikkoja suomeksi esittävät maamme ykkösartistit mm. Mari Rantasila, Nylon Beat, Kirka, Hector, Pave Maijanen, Pepe Willberg, Topi Sorsakoski, Jiri Nikkinen, Jore Marjaranta, Tommi Läntinen, Katri-Helena, Laura Närhi (Kemopetrol) ja Ville Pusa."

Sarjan ja albumin julkistuksen jälkeen järjestettiin vielä The Beatles-kiertue, joka esiintyi seuraavissa paikoissa Helsinki 30.3, Tampere 4.4 ja Turkuun 7.4 osin samalla esiintyjäkaartilla kuin tv:ssä ja levyllä. Eero ja Jussi eivät esiintyneet kiertueella.

Kaikkiaan tv-sarjan neljässä osassa esitettiin neljäkymmentäyksi laulua, joista siis 37 sisältyy tälle tupla-cd-julkaisulle. TV-sarja uusittiin kaksi osaisena 2.1. ja 9.1.2003. Tällöin esitettiin kolmekymmentä laulua mm. Eeron laulama Viidakko Jim. Sen sijaan Eeron ja Jussin yhteisesityksiä ei kuultu tässä uusinnassa.

Eeron diskografia

Kuuntele albumi Spotifystä:

nuottiviiva