banneri
Agents: Laulava sydän - Agents Is Rock! 1-3
DVD: EMI 094633652194, EMI Finland 28.9.2005
Tuottaja: J-P Virtanen (DVD), Timo Suomi (TV-toteutus)
Äänitys: Antti Immonen, YLE TV2
Masterointi: Tomi Pietilä, Mixroom/Akun Tehdas
Authorointi: Antti Immonen, YLE TV2
Laulava Sydän dvd-kansi
# kappale sävel / sanat / sovitus kesto
2 Kaunis nainen - Oh, Pretty Woman - Roy Orbison, William Dees / Solja Tuuli / Vesa Anttila
4 Mambo Rock Bickley Reichner, Jimmy Ayre, Mildred Phillips / Vesa Anttila
5 Cathy's Clown Don Everly / Vesa Anttila
Muusikot:
Eero ja Jussi Raittinen & Agents
Eero Raittinen: laulu
Jussi Raittinen: laulu, kitara
Vesa Anttila: kitara
Jorma Kääriäinen: kitara (4), tamburiini (5), taputus (2)
Esa Pulliainen: kitara
Kai Pulliainen: basso
Heikki Sandrén: rummut
J-P Virtanen: piano

EMI julkaisi syyskuussa 2005 neljällä eri DVD:llä Agentsien TV2:lle tekemän Laulava sydän ohjelmasarjan kaikki jaksot.

Agents aloitti yhteistyön TV2:n kanssa 1998 ja alkuvuodesta 1999 nähtiin ensimmäiset Agentsien tähdittämät Laulava sydän jaksot. Ohjelmasarjasta tuli heti hyvin suosittu ja siinä nähtiin ja kuultiin Agentsien vieraina suuri joukko huippusolisteja. Keväällä 2000 oli Eeron ja Jussin vuoro. 17.3.2000 lähetetyssä jaksossa Eero ja Jussi lauloivat yhdessä Kaunis nainen, Mambo Rock, sekä Cathy's Clown laulut ja Eero yksinään vuodelta 1968 peräisin olleen singlensä a-puolen Rakkaudelta näyttää, hitto vie. Lisäksi Jussi lauloi Kesäduuni bluesin, jolla Eero säesti häntä tamburiinilla. Tämä jakso oli ensimmäinen alaotsikolla Agents Is Rock! esitetyssä kolmen ohjelman sarjassa.

Kaunis nainen kuultiin myös uusintana 22.6.2001 ja 17.2.2002 esitetyissä Laulava sydän ohjelmien koosteissa.

TV-taltioinnilla Cathy's Clown on merkitty Don ja Phil Everlyn yhdessä kirjoittamaksi. Laulu oli yksi veljesten välillä riitoja aiheuttanut asia. He taltioivat sen 18. maaliskuuta 1960 RCA Victorin Nashville studiolla. Yhtye oli siirtynyt alkuvuodesta Warner Bros. Recordsille ja Cathy's Clown julkaistiin ensimmäisellä Warner-singlellä. Singlestä tuli suurmenestys, se oli viisi viikkoa Billboardin Hot 100 -listan kärjessä ja brittien singlelistalla ykkösenä peräti seitsemän viikkoa. Singleä myytiin kaikkiaan kahdeksan miljoonaa kappaletta ja se on Everly Brothersien eniten myyty single.

Laulu kirjattiin alkuaan molempien veljesten nimiin ja mittavat tekijänoikeuskorvaukset ovat jakaantuneet puoliksi. Don on kuitenkin sanonut kirjoittaneensa sen yksin. Phil ilmoitti 1980 luopuvansa tekijänoikeuksista lauluun. Acuff-Rose Music, joka omisti kappaleen kustannusoikeudet sekä tekijänoikeusjärjestö BMI eivät kuitenkaan noteeranneet tätä. Asiasta riideltiin oikeusasteissa ilmeisesti useaan kertaan.

Lopullinen ratkaisu asiasta saatiin vasta Phil Everlyn kuoleman jälkeen, Donin haastettua Philin perikunnan oikeuteen ja liittovaltion tuomarin annettua 2018 päätöksen, jolla Don katsottiin laulun ainoaksi kirjoittajaksi. Nyt laulu on BMI:n tietokannassa yksin Don Everlyn kirjoittamana.

Cathy's Clown:

Mambo Rock:


Laulava sydän - Agents Is Rock! 1-3 - booklet
nuottiviiva

-->