banneri
Eri esittäjiä: Taas joulu tullut on
LP: RCA Victor LSP 10109, Discophon 12/1966
LP: RCA Camden CAS 10109, Discophon 11/1970
MC: RCA Camden CAK 10109, Discophon 11/1970
Tuottaja: Johan Vikstedt
Äänitys: Ronnie Kranck ja Rauno Aaltonen
Taas joulu tullut on
# kappale sävel/sanat/sovitus kesto
B3 Preerian jouluyö - Swanee River - Stephen Foster / Saukki / Ensio Kosta 3:34
Muusikot:
Eero Raittinen: laulu
Jussi Raittinen: laulu
Ensio Kostan orkesteri

Kyseessä on Discophonin joululaulualbumi, jolla esiintyvät yhtiön nimekkäimmät tähdet; Eeron ja Jussin lisäksi Carola, Lasse Mårtenson, Reijo Hirvelä, Laila Halme ja Uuden yhteiskoulun lapsikuoro johtajanaan Seija Saarikko sekä Rauno Lehtisen orkesteri. Eero ja Jussi lauloivat osuutensa vuonna 1960 äänitetyn vanhan taustan päälle yhdellä otolla. Tausta on alun perin julkaistu singlellä FAS 625, jolla solisteina olivat Christina Hellman ja Bosse Österberg. He esittivät kappaleen nimellä Jouluyö preerialla. Alkujaan kappale on amerikkalainen lännenlaulu Swanee River.

Taas joulu tullut on -takakansi (1970)

Preerian jouluyön tekijöiksi levykannessa mainitaan E.Kosta ja Saukki. Laulun on säveltänyt 1800-luvulla elänyt amerikkalainen lauluntekijä Stephen Collins Foster, joka kirjoitti aikoinaan monia vieläkin tunnettuja lauluja, kuten Oh! Susanna ja My Old Kentucky Home. Viimeksi mainitun Eero levytti Trio-albumille nimellä Toisin päin kuin veljelläin. Saukki eli Sauvo Puhtila on kirjoittanut tekstin ja sovituksen on tehnyt säestävää orkesteria johtanut Ensio Kosta eli oikealta nimeltään Sten Ducander.

LP julkaistiin uudelleen 1970 hieman erilaisena painoksena. Uusintapainoksella Valkea joulu -kappaleen esittää Reijo Hirvelän sijasta Viktor Klimenko. Carolan esitys Joulukirje on puolestaan poistettu uudelleenjulkaisulta kokonaan. Eeron ja Jussin esitys oli kuitenkin yhä mukana. Alla on uusintajulkaisun kansikuva.

Taas joulu tullut on (1970)