banneri
Kansikuva: EMI 9C 006-38216
EMI 9C 006-38216, 7.1976, EMI Finland 10.1976
# kappale sävel/sanat/sovitus kesto
A Nashville, Tennesee Hillel Tokazier / Kaj Westerlund 2:00
B On vannomatta paras Hillel Tokazier / K.W.Blomqvist 2:46
Single-etiketti: EMI 9C 006-38216A
Muusikot:
Jussi Raittinen: laulu
Kaj Westerlund: piano
Reggie Young: sähkökitara (soolo)
Scotty Moore: sähkökitara
Ray Edenton: akustinen kitara
Bob Moore: kontrabasso
D.J. Fontana: rummut
Weldon Myrick: steel-kitara
The Jordanaires: taustalaulu
- Hoyt Hawkins
- Neal Matthews
- Gordon Stoker
- Ray Walker
Single-etiketti: EMI 9C 006-38216B

Tämä single on lohkaistu Monument Studiolla Nashvillessa USA:ssa äänitetyltä Nashville albumilta. Äänittäjänä toimi itse Scotty Moore, joka myös tuotti levyn yhdessä Matti Laipion kanssa. Levyn muusikkolista on kuin Elviksen levyiltä. Kajde Westerlundia lukuun ottamatta kaikki muut ovat soittaneet tai laulaneet myös Elviksen levytyssessioissa.

Singlen A-puolelle laitettiin Hillel Tokazierin säveltämä ja Kajde Westerlundin sanoittamana Nashville, Tennessee, joka oli myös Nashville-albumin aloituskappale. Biisin tarina kertoo Jussin tutustumisesta kantriin ja tutustuminen tietysti päättyi sinne missä levyä oltiin purkittamassa. Steel-kitaristi Weldon Myrick ja Reggie Young soittavat hienot soolon, Jussin mukaan ihan hatusta ja oikein innostuneesti. Tämä biisi valittiin myös Syksyn sävel -kilpailuun.

Jussi kertoo miettineensä valintaa pitkään, toisena ehdokkaina oli Mikko Alatalon Mannaa sataa. Nashville, Tennessee oli Jussin mielestä puhtaampaa kantria steel-kitaroineen ja olihan Jordanaireskin siinä mukana. Tämä valinta on aiheuttanut paljon jälkipuheita. Jyrki Hämäläinen on moneen kertaan julistanut valinnan pahaksi mokaksi. Hänen mukaansa Mannaa sataa olisi ollut selvä voittaja. Eivätkä Jordanainers ja steel-kitaran soinnut vakuuttaneet suomalaisia, Erkki Liikanen korjasi potin Jokkantiilla ja Jussi jäi kuudenneksi. Syksyn sävelessä annettiin 257724 ääntä ja Liikanen sai niistä lähes 40 prosenttia. Tällä kertaa Hectorkin oli Jussia parempi, sijoittuen Lolalla neljänneksi.

Singlen kääntöpuolelta löytyy Hille Toazierin ja K.W. Blomqvistin myös Nashvillessä äänitetty On vannomatta paras. The Jordanaires-yhtye laulaa taustalla ja tekeekin todella mallikkaan suorituksen "je-je-jei-jee" & "ou jee" ja siinä se on. Jordanaires saapui Nashvillen Monument Recording studiolle vasta viimeisenä äänityspäivänä ja heidän osuutensa äänitettiin erikseen. He kuuntelivat biisin kuulokkeilla mikkien ääressä ja ryhmän ykkösmies Gordon Stoker ehdotti sitten, sopiiko tähän kohtaan tällainen jne. Jussi muistelee taianomaisena hetkeä, kun ensimmäinen neliääninen laulu täytti studion. Noin tunnissa he hoitivat osuutensa. Jussi hoiti myös omat lauluosuutensa viimeisenä äänityspäivänä samana päivänä.

Nashville, Tennessee käväisi joulukuussa Suosikin listalla sijalla 27. Singlen a-puoli julkaistiin myös eri esittäjien tuotantoa sisältävällä 16 Finnhits 5 kokoelmalevyllä vuoden 1977 alussa. Sitä myytiin yli 51.000 kpl eli sitä kautta Jussinkin biisi sai laajemman yleisön. Vuonna 1996 tuo kokoelma julkaistiin myös cd-formaatissa. Tämä biisi sisältyi myös Warner Musicin 2003 julkaisemalle Tupla Finnhits 5 & 6 -kokoelmalle ja EMI:n 2011 julkaisemalle 1970-Luvun Syksyn Sävelet -CD-kokoelmalle. Vesa Enne Nashville, Tennesseen tuoreeltaan kokoelmakasetille Syksyn säveliä, samoin Veijo Ullakko kokoelma-albumille Mitä suomi soittaa 8. Biisin säveltäjä Hillel Tokazier levytti 1982 instrumentaaliverison biisistä albumilleen Boogie Woogie Rock'n'Roll Good Time Country. Myös Tommy Nordström levytti instrumenttaaliversion biisistä 1977 albumille Arabi disco. Jonkinlaista arvostusta tämäkin, eipä juuri Jussin levyttämästä biisistä ole myöhemmin noin montaa versiota äänitetty.

Molemmat biisit on julkaistu uudelleen masteroituna cd-kokoelmalla Muistan vielä vuonna -76.

Kuuntele singlen biisit Spotifystä:

Jussi Raittinen Syksyn sävelessä 1976
nuottiviiva

-->