banneri
Kansikuva: EMI 9C 006-38282
EMI 9C 006-38282, 1.1978, EMI Finland 1978
# kappale sävel / sanat / sovitus kesto
A Voi viinaa hirveää - Alcohol - Ray Davies / Kari Kuuva / Kaj Westerlund 3:11
B Mulla on aikaa vain Kari Kuuva / Kaj Westerlund 3:14
Muusikot:
Jussi Raittinen ja Kaj Westerlundin yhtye
Jussi Raittinen: laulu, taustalaulu
Kaj Westerlund: piano, Polymoog, taustalaulu (A)
Kalle Lae: sähkökitara, taustalaulu (A)
Antero Jakoila: akustinen kitara, taustalaulu (A)
Olli Haavisto: steel-kitara, taustalaulu (A)
Juha Tikka: sähköbasso, taustalaulu (A)
Aikka Hakala: rummut, Vibraslap (B), taustalaulu (A)

Jussi & The Boys oli äänittänyt seuraavaa EMI-singleä varten 25-26.8.1977 Chuck Berryn Forty Daysin eli Pekka Tammilehdon suomentamana Oi kuuskytviis sekä Kaj Westerlundin ja K.W. Blomqvistin Viis, viis, satanen siis. EMI ei kuitenkaan suostunut julkaisemaan singleä.

Etiketti: EMI 9C 006-38282

"Alkuvuodesta 1978 EMI:n tuottaja Ari Oinonen esitteli Jussille nuoremman polven amerikkalaisen rock'n'roll-laulaja Robert Gordonin esikoisalbumia, jolla kitaristina soitti legendaarinen Link Wray. Homma kolahti Jussille välittömästi: juuri tämmöisellä ronskilla otteella ja tukevilla soundeilla Boys-yhtyeen tulisi soittaa rock and rollia ja rockabillyä. Tammilehdon Pekan ote kitaraan oli samantapainen kuin Wrayn. Tältä, kuten myös seuraavalta Gordonin albumilta löytyi runsaasti hienoja versioita vähän tuntemattomammista klassikoista, kuten Red Hot, Flyin' Saucers Rock'n'roll tai Red Cadillac And A Black Moustache, joita bändi ryhtyi välittömästi ottamaan haltuun", kerrotaan Janne Salmen kirjoittamassa Jussin muistelmien jatko-osassa Vanha rokkistara uuden albumin levytykseen valmistautumisesta.

Kun biisit oli treenattu, lähestyttiin EMI:n Oinosta ja Raimo Hendrikssonia ehdottaen uuden albumin tekemistä Jussi & The Boys -levynä. Nyt EMI:n herrat kuitenkin tyrmäsivät rock'n'roll-levyn ja sen sijaan ehdottivat uuden kantrialbumin tekemistä Jussin nimissä. Tämäkin kuihtui kuitenkin kolmen biisin taltioinniksi, joista kaksi julkaistiin tällä singlellä. Tuolloin julkaisematta jäänyt Elviksen ohjelmistosta peräisin ollut Pitkä musta auto eli Long Black Limousine julkaistiin 1980 albumilla Eero ja Jussi 20 vuotta. Nämä kolme biisi äänitettiin Pekka Nurmikallion Microvox-studiolla 23.1.1978 Nurmikallion toimiessa äänittäjänä. Tuottajana sessiossa toimi Kajde Westerlund.

Etiketti: EMI 9C 006-38282

A-puolella koko bändi toimii taustalaulajina. B-puolen Mulla on aikaa vain -kappaleessa Jussi laulaa toista stemmaa itsensä kanssa. Kajde hankki loppuvuodesta 1977 kalliin Polymoog -kiipparin, jota hän käytti tässä sessiossa. Aikka Hakala käytti a-puolen kappaleen äänityksessä Vibra-Slap perkussiota.

Kummankaan kappaleen alkuperäistä vinyylimasteroitua versiota ei ole julkaistu millään muulla levyllä. Molemmat tämän singlen biisit, Pitkä musta auto ja elokuussa 1977 äänitetyt kaksi biisiä on julkaistu uudelleen masteroituna cd-kokoelmalla Muistan vielä vuonna -76.

Syksyllä 1976 oli kitaristi Kalle Lae lopettanut bändissä ja tilalle oli tullut Pekka Tammilehto Ähtäristä. Pekka ja Kajde eivät oikein sopineet samaan bändiin ja Kajdella alkoi olla paljon muista sovitus- ja levytuottajantöitä. Joulukuussa Kajde lähti Hectorin kiertueelle, värvättyään Kalle Laen tuuraajakseen Boysseihin. Kiertueen päätyttyä Kajde ilmoitti lopettavansa Boysseissa helmikuun puolivälissä ja siirtyvänsä H.E.C -yhtyeeeseen. Elokuussa 1977 Kajde kuitenkin vielä osallistui julkaisematta jääneen Jussi & The Boys -singlen levytyssessioon Microvoxilla. Nuo äänitykset olivat viimeiset The Boys-sessiot, joilla bändin pitkäaikainen jäsen Kaj Westerlund soitti. Kajde soitti kyllä vielä noilla tammikuun 1978 äänityksillä ja vieraili vielä kahdella biisillä 1986 ilmestyneellä Eero ja Jussi & The Boys -yhtyeen albumilla Numero 3

Kuuntele singlen kappaleet sekä Pitkä musta auto Spotifystä:

nuottiviiva

-->