banneri
kansikuva: KS 936a
Scandia KS 936, 2.1975, Scandia-Musiikki 1975
# kappale sävel / sanat / sovitus kesto
A Kanteen Suosikin - Cover Of The Rolling Stone - Shel Silverstein / Jussi Raittinen / Kaj Westerlund - Kalle Lae 2:55
B Valtatie 66 - Route 66 - Bob Troup / Jussi Raittinen / Kaj Westerlund - Kalle Lae 2:33
Muusikot:
Jussi & The Boys:
Jussi Raittinen: laulu, basso (B), rytmikitara (A)
Kaj Westerlund: piano, basso (A), taustalaulu
Kalle Lae: kitara, taustalaulu (A), draamallinen ilmaisu (A)
Aimo Hakala: rummut
sekä:
Tony Nyholm: havaijikitara ja draamallinen ilmaisu (A)
Matti Laipio: draamallinen ilmaisu (A)
single: KS 936a

Metsämökin tontun menestyksen myötä Scandialle tuli kiire saada markkinoille uusi Jussi & The Boys albumi. Helmikuussa 1975 julkaistiinkin LP Kantri & rock ja samaan aikaan julkaistiin tämä single. Levyn A-puolta ei jostain syystä kuitenkaan laitettu LP:lle, vaan sen B-puoli täytettiin aikaisemmin Kantri-LP:llä julkaistuilla kappaleilla. Valtatie 66 on sensijaan tuo Kantri & rock LP:llä julkaistu versio.

single: KS 936b

Tuottajana toimi edelleen Matti Laipio, mutta nyt oli siirrytty Finnlevyn studiolle, jossa äänittäjänä toimi Antti Joki. Molemmat kappaleet on 1989 julkaistu CD:llä Parhaat 1973-76 (SAFCD 2025).Kanteen Suosikin innoittamana Suosikki -lehti halusi kuvata bändin lehden kansikuvaan. Kuvat otettiinkin ja niistä yksi niistä painettiin singlepussiin, mutta Suosikin kanteen pääsi yksin Jussi. Suosikin numeron 4/1975 kannessa Jussi on Suzy Quatron, Donny Osmondsin, Alice Cooperin, Jimi Hendrixin ja Dannyn kanssa ja kuvatekstinä on "Mä pääsin kanteen Suosikin".

Singlen b-puolesta tuli kuitenkin suositumpi laulu, siinähän valitetaan Orivedeltä Lapualle johtavan tien kunnosta ja kertosäe sisältää kehotuksen "Vielä TVH:lle värssyn omistan, kun on tehnyt meille tien noin surkean. Tehkää uus valtatie 66". TVH ottikin lopulta onkeensa tästä kehoituksesta ja aloitti -80 luvulla tien perusparannuksen. Tien vihkiäisiin tilattiin Jussilta uusi teksti lauluun. Jussi teki työtä pyynnöstä ja niin laulu sai uuden tekstin ja nimen - Kun on uus kantatie 66. Uuden version kantaesitys oli kantatie 66:n vihkiäisissä. Eero ja Jussi & The Boys levyttivät myös biisin ja se julkaistiin singlekasetilla (JP-Musiikki BC 1058). Eero ja Jussi & Boys oli levyttänyt Route 66 -biisin jo toiselle singlelleen (FAS 921) vuonna 1964 ja uudelleen amana vuonna albumille Numero 1. Lisäksi Eero ja Jussi & The Boys on äänittänyt 1982 kappaleesta yhden julkaisemattoman version.

single: KS 936b

Kuuntele singlen kappaleet Spotifystä:

nuottiviiva

-->