banneri
Sonet ‎T 6557
Sonet ‎T 6557, 1971, Scandia Musiikki 1971
# kappale sävel/sanat/sovitus kesto
A Isäni Mun - My Sweet Lord - George Harrison / George Harrison, Tapani Kansa / Olli Heikkilä 4:04

Äänitys: Jouko Ahera, 1971

Muusikot:
Tapani Kansa ja Olli Heikkilän orkesteri
Tapani Kansa: laulu
Jussi Raittinen: akustinen kitara
Kaj Westerlund: kaksitoistakielinen akustinen kitara
Antero Jakoila: akustinen kitara
Nono Söderberg: sähkökitara
Kicke Bergholm: basso
Vesa Aaltonen: rummut
Arto Alaspää, Irma Tapio, Kari Fall, Maija Hapuoja: taustalaulu

Jussi ja silloiseen Boys-kokoonpanoon kuuluneet Antero Jakoila ja Kajde Westerlund soittivat akustista kitaraa Tapani Kansan levyttäessä George Harrisonin megahitin My Sweet Lord omana suomennoksenaan. Lisäksi entinen Boys-kitaristi Nono Söderberg soitti sessiossa sähkökitaraa. Taustaorkesteri kulki levyetiketissä kappaleen sovittajana ja ilmeisesti myös session tuottajana toimineen Scandian Olli Heikkilän nimissä.

Singlen B-puolella kuullaan John Fogerty eniten levytetty kappale Pround Mary. Tapani Kansan käännöksessä kappale on saanut nimekseen Svengi-Mary. Säestyksestä b-puolella huolehtii Tapani Kansan oma orgesteri Strings. Tosin bändin rumpali ei oikein selvinnyt biisistä ja tilalle hälytettiin Vesa Aaltonen. Lisäksi bändiä täydensivät ainakin puhaltajat Kaj Backlund (trumpetti) ja Unto Haapa-aho (saksofoni).

Single julkaistiin Scandia Musiikin Sonet-alamerkillä, jonka yhtiö oli ottanut käyttöön 1968 Ruotsi-yhteyksen tiivistämiseksi. Tapani Kansan ensimmäiset levyt julkaistiin Scandia-levymerkillä. Jussi oli myös tuohon aikaan Scandian artisti.

Kuuntele Isäni mun Spotifystä:


-->