banneri
single: Tavastia 1901a
Tavastia 1901, 15.5.1973, Tavastia Klubi 6.1973
# kappale sävel/sanat/sovitus kesto
A Tavastia-Rock - Crocodile Rock - Elton John / Jussi Raittinen / Kaj Westerlund 3:29
B K.W. Blomqvistin ilmailuaiheinen blues K.W. Blomqvist / Kaj Westerlund 3:33
Muusikot:
Jussi Raittinen & The Boys:
Jussi Raittinen: laulu, rytmikitara (B), vihellys (A)
Kaj Westerlund: piano ja urut (A)
Antero Jakoila: kitarat
Aimo Hakala: rummut
sekä:
Martti Metsäketo: basso, congarummut (B)
Matti Sarapaltio: tenorisaksofoni (B)

Tämä Helsinkiläisen Tawastia-Klubin mainoslevy on ensimmäinen tämän kaupallisesti menestyneimmän The Boys kokoonpanon levytys. Tosin bändihän oli perusrunkona jo edellisvuonna ilmestyneellä Tommie Mansfield group with Jussi Raittinen LP:llä ja aiemmin samassa kuussa oli äänitetty pari kappaletta Veikko Pajusen liikennetiedon Non-Stop nimistä kasettijulkaisua varten.

Jussi oli tehnyt Muska Babitzinille suomalaisen tekstin Elton Johnin megahittiin Crocodile Rock. Tavastia-klubin johtaja Kalle Toriseva halusi teettää tuosta kappaleesta klubilleen mainoskappaleen ja pyysi Jussia väsäämään tekstin ja levyttämään sen Boysien kanssa. Mainossinglen toiselle puolelle äänitettiin K.W. Blomqvistin ilmailuaihein blues, joka oli jäänyt bändin ohjelmistoon Raittisen Eerolta tämän piipahdettua bändissä -70 luvun alussa.

Samassa levytyssessiossa Finnvoxin studiolla 15.5.1973 Jussi lauloi Tavastia-rockia varten tehdyille taustoille biisin myös Muskalle tekemillään sanoilla. Molemmat singlen biisit ilmestyivät myös myöhemmin samana vuonna julkaistulla menestysalbumilla Mä tahdon rokata, a-puoli "oikealla" nimellään Krokotiili rock. B-puolesta LP:llä on täysin sama versio kuin tällä singelläkin.

single: Tavastia 1901a

K.W:n ilmailuaiheinen blues sisältyi myös kasetille Veikko Pajusen liikennetiedon Non-Stop, mutta sillä kuultava versio on erilainen kuin tämä single/LP-versio.

Siglen etiketit on vartavasten tätä levyä varten tehdyt. A-puolella on tekstien lisäksi krokotiilin kuva ja B-puolella sian pää. Esittäjän nimi on poikkeuksellisesti muodossa "Jussi Raittinen & The Boys". Singlen kappaleet on sittemmin julkaistu CD:llä Parhaat 1973-76 (SAFCD 2025). Tuottajana levytyksessä toimi Scandian Matti Laipio, josta sitten tulikin pitkäaikainen Jussi & The Boys tuottaja.

Kuuntele singlen kappaleet Spotifystä:

nuottiviiva

-->