banneri
DDT Jazzband
LP: Love Records LRLP-31, Love Records 1970
MC: Love Records LRC-31, Love Records 1970
CD: Love Records LRCD 31, Siboney 2008
Digital: Siboney, 2008
Tuottaja: Christian Schwindt
Äänitys: Jouko Ahera, Scandia-studio 11/1970 (1-7), Erkki Hyvönen, Finnvox 3/1976 (10)
CD-masterointi: Otto Donner ja Esa Santonen, DER, elokuu 2008
DDT Jazzband
# kappale sävel/sanat kesto
A2 Ice Cream Traditional / George Lewis 3:20
B2 Nobody Knows You When You're Down And Out Jimmy Cox 5:22
10 Muori ei siedä musaa tuvassaan -Mama Don't Allow- Traditional / Raita Outinen / Nalle Nyman 4:42

Alkuperäisessä LP-julkaisussa oli seitsemän biisiä, mukana Jussin laulamat Ice Cream ja Jimmy Coxin säveltämä klassikkobiisi Nobody Knows You When You're Down And Out. CD ja digital-julkaisuissa on bonuksena neljä biisiä, jotka on alun perin julkaistu singleillä (LRS 1031 ja LRS 2133). Yksi näistä bonuskappaleista on Jussin laulama Muori ei siedä musaa tuvassaan.

Sovitukset lienevät bändin itse tekemiä.

Muusikot:
Jussi Raittinen ja DDT Jazzband:
Jussi Raittinen: laulu
Rick Wahlstein: trumpetti
Freddy Andersson: klarinetti
Nalle Nyman: klarinetti, sopraanosaksofoni (A2, 10)
Sven Svärd: pasuuna
Timo Peltoniemi: banjo (A2, B2)
Christer Sandell: piano
Pentti Mutikainen: basso
Christian Schwindt: rummut
Herbert Katz: banjo (10)

Ice Cream on George Lewisin levytyksenä tunnetuksi tullut kappale. Jussin laulamasta toisesta biisistä, Nobody Knows You When You're Down And Out, on puolestaan levytetty lukematon määrä versioita. Eero ja Jussi & The Boys levytti tämän bluesklassikon vuonna 1966 ilmestyneelle albumilleen Numero 2. Lisäksi sen ovat levyttäneet mm. Bessie Smith, Nina Simone, Otis Redding, Eric Clapton, Rod Stewart, Janis Joplin, Jimmy Witherspoon ja moni muu.

DDT Jazzband on tehnyt yhteistyötä molempien Raittisten veljesten kanssa. Eeroa he säestivät edellisenä syksynä äänitetyllä Eeron elpeellä. Jussin kanssa DDT teki vielä myöhemmin yhden singlen ja albumin.

LP-levyn kansi on avautuvaa mallia. Sisäsivulla on etukannen kaltainen ankea näkymä ratapihalta. Sisäkannessa on lisäksi kappale- ja muusikkolista sekä lyhyt englannin kielinen esittely DDT:stä. Lovelle tyypillisesti kansitekstit ovat muuten niukat. Tiedot äänittäjästä ja tuottajasta puuttuvat. Takakansi jatkaa ankea linjaa - harmaasävyinen kuva katujyrästä.

Ice Cream julkaistiin DDT Jazzbandin omakustanteisella kokoelmalevyllä Back to the source - hotter than ever! (DDT Jazzband DDTCD-4) vuonna 2003. Kappaleen äänityspäiväksi levyn tiedoissa kerrotaan 25.11.1970.

Siboney julkaisi albumin Cd-versiona vuonna 2008. Mukana oli neljä bonusraitaa, yhtenä niistä Jussin laulama, alun perin vain singlellä julkaistu Muori ei siedä musaa tuvassaan. CD:n kansitekstit ovat LP-versiota kattavammat.

Linkit:

Kuuntele levy Spotifystä:


-->