banneri
Eläköön Twist! - Suomalaiset Twist-levytykset 1962
VL Media VLCD-1420, EAN: 6416415342026, VL-Musiikki Oy, 16.11.2018
Albumin kokoaminen: Hannu Nyberg
Kansivihkon tekstit: Hannu Nyberg
Eläköön Twist!
# kappale sävel / sanat kesto
20 Eero ja Jussi Raittinen, Tuula ja Paula Karppanen, Pekka ja Jukka Loukiala ja Rock Tommy: Medley elokuvasta Taape tähtenä Jussi Raittinen - traditional - Dorian Burton - Lee Pincus 2:31
30 Let's Twist Again Kal Mann, Dave Appell 1:54
Muusikot:
Eero Raittinen: laulu (20)
Jussi Raittinen: laulu, kitara
Tuula Karppanen: laulu (20)
Paula Karppanen: laulu (20)
Pekka Loukiala: laulu, kitara (20)
Rock-Tommy Lindström: laulu (20)
Pertti Kilpeläinen: taputus (30)
Eläköön Twist! CD

Tämä VL Musiikin julkaisema Twist-kokoelma sisältää yhden aiemmin julkaisemattoman Jussin esityksen. Let's Twist Again on Jussin laulama ja Pertti Kilpeläisen kotonaan syksyllä 1962 äänittämä esitys, jossa Jussi komppaa itseään radioon kytketyllä Kilpeläisen Höfner -lankkukitaralla ja Kilpeläinen taputtaa käsiään. Kysessä on varsin heikkolaatuinen kotiäänitys.

Chubby Checker levytti Let's Twist Again -biisin edellisenä vuonna ja teki siitä megahitin ja se oli eräänlainen melko lyhytaikaiseksi jäänyt twist-kauden eräänlainen tunnusmelodia. Lasse Liemola levytti helmikuussa 1962 laulun suomeksi nimellä Hei twist jo saa. Liemolan versio kuullaan myös tällä kokoelmalla.

Eeron ja Jussin sekä kumppaneiden elokuvassa Taape tähtenä esittämä medley on julkaistu aiemmin albumilla Föribeat - 60's Beat - Ferry Music From Turku. Medely sisältää kappaleet All We Gotta Like Twist, Saku Sammakko ja What You've Done To Me. Ensin mainittu on lyhyt Jussin biisi, kahdentoista tahdin pätkä, joka on Jussin mukaan oikeastaan vain kertosäe biisiin, jota ei tullut koskaan tehtyä loppuun. Kuitenkin ensimmäinen levylle päätynyt Jussin biisi. Saku Sammakko on kaikkien tuntema lastenlaulu.

What You've Done To Me on Dorian Burton ja Lee Pincus laulu, jonka on levyttänyt mm. Paul Anka. Pekka Loukiala valittiin Suomen Rock-kuninkaaksi tammikuussa 1961. What You've Done To Me oli hänen loppukilpailukappaleena. Loukiala levytti myös kappaleen ensimmäiselle singlelleen (45-CD 5525).

Takakansi: Eläköön Twist!

Medleyllä kitaroita soittavat Jukka Loukiala ja Jussi. Jussin mukaan Jukka Loukiala soittaa Eeron luokkakaverin ja joskus keikoillamme 1960-1961 mukana olleen Seppo Jokelan hienoa Höfnerin 50-luvun orkesterikitaraa. Minulla on Itä-Saksan-ihmeeni Rellog, kertoo Jussi. What You've Done To Me oli tuttu Eerolle ja Jussillekin, sillä he olivat esittäneet laulun Musiikki-Fazerin koelaulutilaisuudessa 3.4.1960.

Eero ja Jussi, Loukialan veljekset ja Paula ja Tuula Karppanen esiintyivät vuoden 1961 aikana manageri Helge Siimeksen järjestämillä show-kiertueella Suomessa ja Ruotsissa. Kiertueen bändissä soitti myös Turkulainen Pekka Nurmi, joka sittemmin tuli tunnetuksi Tommie Mansfield -nimellä.