banneri
Agents: In The Beginning - The Johanna Years 1979-1984
CD: Johanna JHNCD 2532, EAN 6417733225329, Love Kustannus 14.11.2003
Tuotanto: Esa Pulliainen, J-P Virtanen ja Timo Vuorio
Nauhasiirrot: Esa Pulliainen, J-P Virtanen, Risto Hemmi, Janne Viksten ja Mika Pellinen
CD-masterointi: Pauli Saastamoinen, Finnvox, 9-10.2003
In The Beginning - The Johanna Years 1979-1984
# kappale sävel/sanat/sovitus kesto
CD2-18 Se jokin sinulla on - You've Got What I Like - Les Chadwick, Leslie Maguire, Fred Mardsen, Gerrard Mardsen / Juha Vainio / Agents 2:18
CD2-19 Mystery Train Junior Parker, Sam Phillips / Agents 3:22
Muusikot:
Jussi Raittinen & Agents:
Jussi Raittinen: laulu
Esa Pulliainen: kitara ja laulu
Kai Pulliainen: basso
Hans Etholén: kitara
Juha Takanen: rummut

Love Kustannuksen julkaisu sisältää Agentsien Johannalle tekmän albumin ja singlet sekä runsaasti ennen julkaisematonta studio- ja livemateriaalia.

Jussi Raittinen toimi kaikkiaan ehkä noin kymmenellä keikalla Agentsien solistina 80-luvun alussa. Levyllä kuullaan kaksi lokakuussa 1984 Helsingin Vanhalla Yo-talolla taltiotua kappaletta. Se jokin sinulla on löytyy levyltä kolmena eri versiona. Mukan on tietenkin Agentsien viimeisellä Johanna singlellä (JHNS 159) julkaistu versio. Lisäksi kuullaan Kaiku-studiolla äänitetty dubbaanmaton versio. Näillä molemmilla laulusolistina toimii Beat-Pete eli Pekka Rytkönen. Tuorein esitys laulusta on Jussin laulama liveversio.

Laulun on alun perin levyttänyt Liverpoolista lähtöisin ollut Gerry and The Pacemakers neljännen singlensä (Columbia DB-7189) b-puolelle. Levy ilmestyi tammikuussa 1964 ja sen a-puoli I'm The One nousi parhaimmillaan brittilistan kakkoseksi. Biisin tekijäksi on Agents albumilla merkitty Marsden. Virallisten lähteiden mukaan biisi on kuitenkin merkitty koko bändin nimiiin. Laulun levytti suomeksi Juha Vainion tekstillä Ronny & The Loaferis heti tuoreeltaan 31.1.1964. Laulusta on tullut hyvin suosittu täällä Suomessa ja siitä on tehty levylle monia versioita mm. Frederikin ja Eero Avenin toimesta. Parhaiten onnistuneita cover-versioita on Badding Rockersien versio (Pyramid RAMS 510) vuodelta 1987. Tosin Ronny & The Loaferis versio oli myös erittäin onnistunut ja se löytyy lukuisilta cd-kokoelmilta. Tuon ymmärtääkseni Lahdesta kotoisin olleen bändi nimi esiintyy erilähteissä hiukan eri muodossa (Loafers / Loaferis). Alkuperäistä sinkkua minulla ei ole, mutta Warnerin cd-kokelmilla nimi esiintyy muodossa Loaferis.

Toinen Jussin levyllä esittämistä biiseistä on Elviksen tunnetuksi tekemä Junior Parkerin Mystery Train. Amerikkalinen tekijänoikeusjärjestö BMI ilmoittaa biisin virallisiksi tekijöiksi Junior Parkerin ohella Sun Reordsin omistajan Sam Phillipsin. Junior Parker levytti itse biisin The Blue Flames -bändin kanssa Sunille syksyllä 1953 (SUN 188). Alkuperäisellä levyllä tekijäksi on merkitty yksin Parker. Sen ajan yleisen tavan mukaa Phillips ilmeisesti myöhemmin kirjasi itsensä biisin toiseksi tekijäksi ja on tiennanut tempullaan varsin kivasti. Elvishän levytti kappaleen heinäkuussa 1955 viimeiselle Sun-singlelleen (SUN 223) ja sen jälkeen sitä ovat versioineet lukemattomat bändit ja artistit. Suomessakin biisistä on levytetty useita versioita mm. Rock-Jerryn ja Aikka Hakalan Bad Signin toimesta.

Samalta Yo-talon keikalta on nauhalla Jussin laulama ainakin Carl Perkinsin Turn Around. Jussi muistelee laulaneensa keikalla lisäksi ainakin tuolloin tuoreelta Hirvi, älä tule tielle -albumilta olevan biisin Mañana.

Katso levyn täydelliset tiedot Discogs-tietokannasta

nuottiviiva