banneri
Eri esittäjiä: Länttä kohti
LP: Scandia SLP 558, Scandia-Musiikki 1971
MC: Finnlevy SDE 097, Finnlevy 1973
LP: Scandia HSLP 139, Scandia-Musiikki 1973
Digital: Warner Music Finland 2013
Tuottaja: ?
Äänitys: Jouko Ahera, Scandia-studio, taustat 26-28.5.1971, laulut 4.6.1971
Länttä kohti
# kappale sävel/sanat kesto
A6 Jambalaya Hank Williams / Saukki / Olli Heikkilä 2:05
A7 Sua en voi unhoittaa - I Wouldn't Forget You - Harlan Howard / Jussi Raittinen / ?
1:57
A8 Jo meitä oottaa Texas - Deep In The Heart Of Texas - June Hershey - Don Swander / Jussi Raittinen / Olli Heikkilä 1:35
B1 Jo päättää voit - Your Cheatin' Heart - Hank Williams / Kari Kuuva / ?
2:55
B2 Kuinka voin sanoiks muuttaa - How Can I Write On - Don Carter - Danny Harrison - George Kent - Jim Reeves / Kari Kuuva / ?
2:11
B3 Vanhat sydänsurut - Cold, Cold Heart - Hank Williams / Kari Kuuva / ?
2:54

Sovitukset: A6 ja A8 Olli Heikkilä. Muista ei ole varmaa tietoa, luultavasti Kaj Westerlund. Rocket Recordsin cd-julkaisulla Kantri / Länttä kohti sovittajaksi noille muille kappaleille on merkitty Jussi & The Kantri Boys.

Muusikot:
Jussi Raittinen ja Olli Heikkilän orkesteri (A6)
Jussi Raittinen, Eija Merilä, Erkki Liikanen ja Kai Lind sekä Olli Heikkilän orkesteri (A8)
Jussi Raittinen ja Kantri Boys (A7, B1, B2, B3)

Tämä levy on jonkinlaista jatkoa samana vuonna julkaistulle Kantri -albumille. Kantri Boys'in kokoonpano on sama kuin Kantri-albumilla. Itseasiassa nuo biisit äänitettiin samassa sessiossa kuin Katri-levyllä julkaistut.

Sessiossa äänitettiin vielä yksi julkaisematta jäänyt biisi. Se oli Sunnuntai-aamuna (On kesän kirkas huomen) mieskvartettisovituksena Roy Rabbin steel-kitaran säestyksellä. Kvartetti koostui herroista Jussi Raittinen, Kari Kuuva, Kajde Westerlund ja Jarno Sarjanen. Laulun tekijän Hjalmar Backmanin perikunta ei kuitenkaan antanut julkaisulupaa laululle. Näin Jussin mukaan Kajden hienosti ja pieteetillä sovittamaa laulua ei levylle voitu laittaa.

Olli Heikkilän oli tuohon aikaan Scandian vakiokapellimestareita. Steel-kitaraa Heikkilän orkesterin tekemissä taustoissa soitti Roy Rabb ja kitaraa luultavasti Nono Söderberg. Muuten orkesterin kokoonpanosta ei ole tietoa.

Scandia julkaisi Länttä kohti -levyn uudelleen vuonna 1973 halpasarjassaan (HSLP 139). Finna/Viola-tietokannan mukaan uudelleen julkaisun nimi olisi ollut Toiset aikuisten tanssit. Suomen äänitearkiston tietokannassa uudelleen julkaisukin on nimellä Länttä kohti. Uudelleen julkaisun kansi (ks. alla) on ihan samanlainen kuin alkuperäinen ja albumin nimenä on siis Länttä kohti. Ainut ero alkuperäiseen on julkaisunumeron päälle liimattu tarra, jossa on uusi julkaisunumero (HSLP139).

Scandialla oli muutoinkin 70-luvulla tapana myydä vanhaa varastoaan HSLP-sarjassa halvempaan hintaan. Kyseessä oli siis kuitenkin alkuperäiset julkaisut, joita myytiin uudella julkaisunumerolla. Joistakin levyistä otettiin kyllä uusintapainos ja saatettiin painaa ihan uudetkin kannet HSLP-sarjan julkaisua varten. Esimerkiksi suurmenestykseksi muodostuneista Työväen lauluja ja Työväen lauluja 2 -albumeista, joilla Jussikin laulaa, otettiin peräti kahdet uusintapainokset HSLP-sarjaa varten.

Rocket Records julkaisi tämän albumin sekä Kantri -albumin vuonna 2010 yhdellä cd:llä.

Jambalaya on julkaistu vuonna 1983 kokoomakasetilla Musiikkimaraton: Amerikan suosikkeja kotimaisina esityksinä MMK 6). Vanhat sydänsurut kappaleen Jussi levytti uudelleen 50-vuotisjuhla-albumilleen Rockin' 50 .

Rocket Records cd-formaatissa 16.6.2010 yhdessä Kantri-albumin kanssa. Warner julkaisi levyn digitaalisena jakeluna kesällä 2013.

Yllä on luveltu ne kappaleet, joiden tekemisessä Jussi on ollut mukana. Levyn koko biisilista löytyy Discogs-tietokannasta.

Kuuntele albumi Spotifystä:

Tässä vuoden 1973 uudelleen julkaisun (HSLP 139) kansikuva:

Uudelleen julkaisun kansikuva: Länttä kohti