banneri
Jussi Raittinen ym: LETE
MC: Työväen Urheluliitto TUL r.y. / Ding Dong DDS-4, 1991
Tuottaja: Eero Lupari
Äänitys: ?
Lete
# kappale sävel/sanat/sovitus kesto
A Lete Eero Lupari / Jukka Itkonen / Eero Lupari 3:18
B Lete - radio-ohjelma Eero Lupari / Jukka Itkonen / Eero Lupari 3:12
Muusikot:
Jussi Raittinen: laulu
Eero Lupari: kitara, taustalaulu
Esa Pakarinen jr: puhe
Jukka Itkonen: puhe

Työväen urheiluliitto (TUL) tilasi Lete-nuorisoprojektiaan varten tämän kasetin, jolla Jussi Raittinen laulaa Eero Luparin ja Jukka Itkosen Lete-laulun. Kasetin kääntöpuolella kuullaan radio-ohjelma, jolla Esa Pakarinen jr ja Jukka Itkonen kertovat Lete-projektista ja väliin soitetaan pätkiä Lete -laulusta.

Laulussa vastataan kysymykseen mitä Lete on seuraavasti:
L = Liikuntaa
E = Elämyksiä
T = Tietoa ja taitoa
E = ee ee-ee ee ee-ee niin kuin elämä!

Kasetin kansilehden sisäpuolella on Lete -laulun sanat ja lyhyt kuvaus siitä mitä Lete on. Kasetti oli osa laajempaa Lasten ja nuorten liikuntakortisto julkaisua. Paketti sisälsi lisäksi Jali Westergårdin kirjoittamat ja Arto Viljakaisen kuvittamat Lete-urheilukouluoppaan ja Lete-urheilukouluoppaan, Hannu ja Jukka Itkosen toimittaman Seuralaisen seuralainen vihkosen sekä 114 kouluikäisen liikuntakorttia, suunnittelulomakkeita ja tarroja.

LETE-ajatus syntyi TUL:n itäisten piirien Karjalan, Savon ja Saimaan ajatuksesta 1987. Pian se levisi koko TUL:n toimintaan nuorisourheilussa ja -liikunnassa. LETEä alkoivat kehitellä nuoriso-ohjaajat, jotka halusivat monipuolistaa ja kehittää TUL:n nuorisotyötä. Urheiluun ja liikuntaan haluttiin saada laajempi näkökenttä. Haluttiin irti pelkästä urheilu- ja liikunta-ajattelusta. Toimintoihin haluttiin monipuolisuutta mm. lisäämällä leikinomaisuutta, erilaista kulttuuriohjelmaa ja tutustuttamalla nuoret myös ”elämään” yleensä. TUL:n piirissä nähtiin, että nuori ihminen on kokonaisuus ja hänelle on annettava urheiluseurassa monipuolista tekemistä. Kasvatuksellisin keinoin nuorille voidaan antaa tietoa elämää varten. Nämä tiedot yhdessä terveen liikuntaharrastuksen kanssa antavat nuorille hyvät eväät jatkossa.

Lete