banneri
Jussi & The Boys: Mä tahdon rokata
LP: Scandia SLP 589, Scandia-Musiikki 19.10.1973
MC: Finnlevy SDE 171, Scandia-Musiikki 19.10.1973
Digital: Warner Music Finland 2013
Tuottaja: Matti Laipio
Äänitys: Jouko Ahera, Finnvox-studiot, touko-heinäkuu 1973
Mä tahdon rokata
# kappale sävel/sanat kesto
A1 Mä tahdon rokata Jorma Kalenius 1:50
A2 Mona Lisa Jay Livingston - Raymond Evans / Usko Kemppi 1:53
A3 Blueberry Hill Vincent Rose - Al Lewis / Mirjam Etelälehto 3:02
A4 Sun hommas on rock'n roll - Keep Playing That Rock'n Roll - Edgar Winter / Jussi Raittinen 3:27
A5 K.W.Blomqvistin ilmailuaiheinen blues K.W.Blomqvist 3:33
A6 Anna jukeboksin soida - Let The Jukbox Keep On Playing - Carl Perkins / Nils-Aslak Valkeapää - Seppo Paakkunainen 2:44
A7 Juhlimaan (tosi rankasti) - Rip It Up - John Marascalco - Robert Blackwell / Roy Rabb 2:42
B1 Mä oon rock-kuningas - King Of Rock and Roll - H.B. Barnum - Bradford Craig / Jussi Raittinen 2:36
B2 Tutti Frutti Dorothy La Bostrie - Richard Penniman / Saukki 2:02
B3 Hän kuudentoista on - Sweet Little Sixteen - Chuck Berry / Jussi Raittinen 2:12
B4 Aikoo, Aikoo - Iko, Iko - Sugar Boy Crawford / Kari Tuomisaari 2:25
B5 Krokotiili rock -Crocodile Rock- Elton John / Jussi Raittinen 3:33
B6 Ei oo kaljan voittanutta - What Made Milwaukee Famous - Glen Sutton / Juhani Lausas 2:24
B7 Kesäduuni blues - Summertime Blues - Eddie Cochran - Jerry Capehart / Jussi Raittinen 2:10
B8 Mä tahdon rokata Jorma Kalenius 0:36

Sovitukset: Kaj Westerlund, paitsi A7 Roy Rabb

Muusikot:
Jussi & The Boys:
Jussi Raittinen: laulu, basso, kitara (A4, A5, B3, B7)
Kaj Westerlund: piano, basso (A4, A5, B3, B7)
Antero Jakoila: kitara
Aimo Hakala: rummut
sekä:
Marjo-Riitta Kervinen: taustalaulu (B1, B4, B5)
Paula Erko: taustalaulu (B1, B4, B5)
Roy Rabb: steel-kitara (A6, A7, B6)
Martti Metsäketo: conga (A5, B4), basso (B4, B5), tenorisaksofoni (A3, A4, B1), taustalaulu (B1)
Matti Sarapaltio: tenorisaksofoni (A3, A4, B1, B4)
Mike Koskinen: trumpetti (A3, A4, B1, B4)
Arto Alaspää: trumpetti (A3, A4, B1, B4)

Jussi & The Boys oli levyttänyt 15. toukokuuta 1973 Tavastia Klubin mainossinglelle Elton Johnin Crokodile rockin nimellä Tavastia-rock. Tuossa sessiossa Jussi lauloi biisin samalle taustalle myös alun perin Muska Babitzinille tekemillään suomalaisilla sanoilla eli nimellä Krokotiili rock. Pian tuon session jälkeen Jussi ehdotti Scandian tuottajalle Matti Laipiolle kokonaisen rock'n'roll albumin tekemistä. Laipio ei asiaa kauaa epäröinyt ja niin Jussi sai ruveta kääntämään sopivia biisejä. Levy näet päätettiin tehdä suomeksi.

Levylle otettiin tuossa huhtikuisessa Tavastia -sessiossa äänitetyt Krokotiili rock ja K.W. Blomqvistin ilmailuaiheinen blues. Viime mainittu biisi oli jäänyt bändin ohjelmistoon Raittisen Eerolta, joka oli tehnyt pikavisiitin bändiin vuoden 1971/1972 taitteessa. Albumin muut biisit äänitettiin useissa sessioissa touko-heinäkuun aikana.

Studioon pyydettiin Boysien saundia tukevoittamaan Jussin Pussi yhtyeen puhallinsektio Martti Metsäketo, Martti Sarapaltio, Arto Alaspää ja Mike Koskinen. Jussin Pussi eli alkuperäiseltä nimeltään Jussing Bussing oli koottu kesällä 1972 Boys ja Smokings -yhtyeiden muusikoista lähinnä konserttiesiintymisiä varten. Jussing Bussing nimi oli sittemmin suomennettu Jussin Pussiksi Oiling Boiling -yhtyeen johtohahmon Matti Oilingin - entinen The Boys muusikko hänkin - pyynnöstä. Jussin Pussin ohjelmistosta levylle otettiin John Baldryn levyttämä Iko, Iko eli Aikoo, aikoo, Edgard Winterin Keep Playing That Rock'n'roll eli Sun hommas on rock'n'roll sekä Little Richardin hitti King Of Rock And Roll, jonka Jussi suomensi nimelle Mä oon rock-kuningas.

Toisen The Boys-yhtyeen sivukokoonpanon The Country Boysien kantavia hahmoja oli steel-kitaristi Roy Rabb. Hän oli suomentanut Little Richardin vanhan hitin Rip It Up ja lauloi sitä usein Country Boysien keikoilla. Levylle biisin kuitenkin lauloi Jussi Royn soittaessa steeliä. Roy Rabb oli mukana myös parilla levylle otetulla varsinaisella kantribiisillä. Toinen näistä oli Jerry Lee Lewisin alun perin levyttämä What Made Milwaukee Famous eli Ei oo kaljan voittanutta ja toinen Carl Perkinsin Let The Jukebox Keep On Playing, jonka Nils-Aslak Valkeapää ja Paroni Paakkunainen olivat suomentaneet erästä tv-ohjelmaa varten.

Mä tahdon rokata SDE 171

Levyn nimikappale oli tullut The Boys -yhtyeen ohjelmistoon vahingossa. Eräällä keikalla joku yleisön joukosta oli pyytänyt bändiä soittamaan nopean rokkikappaleen. Jussin mieleen oli tullut Jorma Kaleniuksen 60-luvun alussa levyttämä Mä tahdon rokata ja hän oli alkanut laulaa sitä piloillaan ylinopeassa tempossa. Muu bändi oli yhtynyt menoon ja Antero Jakoila oli kehittänyt biisiin Alvin Leen tyylisen nopean soolon. Biisi oli sitten jäänyt yhtyeen ohjelmistoon ja päätyi sitä kautta myös tälle levylle. Albumin myötä Boysien pääasialliseksi sovittajaksi nousi bändiin edellisenä kesänä palannut Kaj Westerlund. Kajde on sovittanut albumin kappaleet lukuunottamatta Juhlimaan biisiä, jonka sovitti Roy Rabb.

Jussi on kirjoittanut levykanteen:
"Ajatus tästä levystä syntyi eräässä levytyksessä kun teimme Boys'ien kanssa Krokotiili Rock'ia. Päätimme dokumentoida LP:llisen Boys-yhtyeen ja vähän myös Jussi Pussi -orkesterin nykyistä ohjelmistoa. Etsimme kappaleisiin suomalaiset tekstit tai teimme ne tätä levyä varten. Tuloksena syntyi niin elävä levy, että se elää varmasti sinunkin luonasi. Laula mukana!"

Elihän se totisesti. Tämä albumi on selvästi suosituin Jussin levytyksistä. Se nousi Suosikin TOP 30 -listalla parhaimmillaan kakkoseksi ja pysyi listalla kaikkiaan kahdeksan kuukautta. Kultalevyhän siitä tuolla menolla tuli ilman muuta. Bändi otti oitis albumin suomekieliset biisit keikkaohjelmistoonsa ja ne saivat heti hyvän vastaanoton. Yhtyeestä tulikin nopeasti hyvin suosittu esiintyjä. Meininki oli hurjaa varsinkin, kun satuttiin samalle keikalle kovimman kilpakumppanin, samoihin aikoihin suosioon nousseen Hurriganesien kanssa. Remu ja kumppanit vaativat aina kuulla Mä oon rock-kuninkaan, jossa laulettiin: "Hurriganes osaakin jo melkein rokata, mutta kun ne jäbät on niin hiton rumia".

Juhlimaan kappaleen pituudeksi on levyllä ilmoitettu virheellisesti 2:12. Todellisuudessa kappale on puoli minuuttia pidempi. B-puolen lopussa on a-puolen ykköskappaleesta Mä tahdon rokata reilun puolen minuutin pätkä.

Warner Music julkaisi albumin digitaalisena jakeluna kesällä 2013. Kuuntele levy Spotifystä: