>
banneri
Jussi & The Boys: Pojat asialla
LP: Scandia SLP 598, Scandia-Musiikki 1974
MC: Finnlevy SDE 184, Scandia-Musiikki 1974
Digital: Warner Music Finland 2013
Tuottaja: Matti Laipio
Äänitys: Jouko Ahera, Tavastia Klubi, Helsinki, 26 ja 27.3.1974
Pojat asialla
# kappale sävel / sanat kesto
A1 C'mon everybody Eddie Cochran - Jerry Capehart / Jussi Raittinen 2:40
A2 Rockadillo Dave Lindholm 2:45
A3 Rehtorin luiseva salli - Long Tall Sally - Robert Blackwell - Enotris Johnson - Richard Penniman / Kari Tuomisaari 2:33
A4 Diana Paul Anka / Mauno Maunola 3:16
A5 Kunnolla - Treat Me Nice - Jerry Leiber - Mike Stoller / Jussi Raittinen 2:18
A6 No niin Mary Lou - Hello Mary Lou - Gene Pitney / Kari Tuomisaari 2:26
A7 That's Allright Mama Arthur Grudup 2:42
B1 Johnny B. Goode Chuck Berry / Jarkko Laine 3:03
B2 Vankila-rock - Jailhouse Rock - Jerry Leiber - Mike Stoller / Jussi Raittinen 2:33
B3 Buona Sera Singnorina - Buona Sera - Carl Sigman - Peter De Rose / Saukki 3:05
B4 Murtuneen sydämmen hotelli - Heartbreak Hotel - Mae Axton - Tommy Durden - Elvis Presley / Lasse Velmala 3:38
B5 Tunnista tuntiin - Rock Around The Clock - Max C. Freedman - Jimmy DeKnight / Saukki 2:04
B6 Sikermä:
a) Juhlimaan - Rip It Up -
b) Tutti Frutti
c) Tavastia-rock - Crocodile Rock -
John Marascalco - Robert Blackwell / Roy Rabb
Dorothy La Bostrie - Richard Penniman / Saukki
Elton John / Jussi Raittinen
2:35

Sovitukset: The Boys

Muusikot:
Jussi & The Boys:
Jussi Raittinen: laulu, basso, kitara
Kaj Westerlund: paino, basso
Antero Jakoila: kitara
Aimo Hakala: rummut

Mä tahdon rokata albumin menestyksen siivittämänä päätettiin tehdä livelevy. Niinpä Jouko Ahera sai rahdata äänityslaitteensa Tavastia Klubille, jossa tämä levy äänitettiin maaliskuun lopulla 1974. Levykannessa mainitaan äänityspäiväksi 27.4.1974, mutta todellisuudessa taltiointi tehtiin maaliskuun lopulla kahtena iltana.

Levylle laitetut esitykset ovat kuitenkin kaikki samalta illalta. Studiossa biiseihin lisättiin jonkin verran laulu- ja soitin osuuksia. Kajde soitti studiossa piano osuudet kappaleisiin, joilla hän alun perin soitti bassoa. Samoin äänitettiin joitakin Antero Jakoilan akustisia kitaraosuuksia ja Aikka Hakalan lyömäsoittimia ja Jussin taustalauluja. Osa levyn raidoista on kuitenkin julkaistu ihan aitoina liveäänityksinä.

Pääosa tämänkin levyn biiseistä on Mä tahdon rokata albumin tapaan laulettu suomeksi. Englanniksi lauletaan vain Elviksen That's All Right Mama ja Bill Haleyn Rock Around The Clock, jonka viimeisen säkeistön Jussin kuitenkin laulaa suomeksi ja sen vuoksi se on levykannessakin suomalaisella nimellä Tunnista tuntiin. Jussi tosin poikkeaa siinäkin jonkin verran Saukin alkuperäisestä suomenkielisestä tekstistä. Saukin antama alkuperäinen nimikin oli Tunnista toiseen.

Levy sai varsin hyvän vastaanton. Rehtorin luiseva Salli oli arvioitavana Jaakko Jahnukaisen levyraadissa ja sai kyseisen ohjelman parhaat pisteet. Metsämökin tontun Syksyn sävel -voiton anettua vielä lisävautia myyntiin, sai yhtye toisen kultalevynsä tästä albumista.

Rehtorin luiseva Salli on levykannessa merkitty Saukin (eli Sauvo Puhtilan) suomentamaksi. Johnnyn alkuperäissinglellä (Scandia KS 510) tekstittäjäksi mainitaan Kari Tuomisaari. Myös Teostoon suomennos on rekisteröity Tuomisaaren tekemäksi. Kappaleen säveltäjäksi levyllä on nimetty Johnson. BMI:n tietokannan mukaan säveltäjät ovat Blackwell, Johnson ja Penniman.

Pertti Nieminen arvioi levyä tuoreeltaan 1.6.1974 Helsingin Sanomissa näin: "Äänilevyn tuottaminen on bisnestä. Tietty. Viidakon laki tuottaa sitten sellaisenkin mieliharmin, kuin älppärin Jussi & The Boys: Pojat asialla (Scandia 29:80 mk). Jussin yhtyeen ja rokin menestyksen huumassa Scandia on kiirehtinyt rahastamaan vähän lisää Tavastiassa äänitetyllä keikkanauhalla. Live äänitys on vaikeaa. Tietty. Nytkään se ei ole tasapainossa Jussin ääni hukkuu paikkapaikoin, yleissävy on samea ja ala- ja ylä-äänet häipyvät. Kannen painoasu ja pari painovirhettä täydentävät huolimattomuutta".

Löysin Nieminen postitiivistakin sanottavaa: "Mutta hyvääkin: Jussi Raittinen - laulu ja sanoituksia, Antero Jakoila - kitara, Kaj Westerlund - piano jne, Aimo Hakala - rummut; rakkaaksi käynyt rokkibändi, joka kaltoin kohdeltunakin ammattitaitoisesti viihdyttää ja tanssittaa. Muuta hyvää: nippu kaikkein parhaita rokkistykejä: C'mon Everybody, Mary Lou, Johnny B. Goode, Murtuneen sydämen hotelli. Mitäs yhdestä levystä, mutta lähtekää tanssimaan, kun Jussi ja pojat seuraavan kerran tulevat teidän kulmillenne".

Warner julkaisi albumin digitaalisena jakeluna kesällä 2013.

Kuuntele albumi Spotifystä: