banneri
Eri Esittäjiä: Se täytyy tehdä NYT!
MC: YAPK 1, Ydinaseeton Pohjola NYT! 1984
Tuottaja: ?
Äänitys: Esa Pulliainen
Se täytyy tehdä NYT!
# kappale sävel/sanat kesto
A3 Rautaesirippu varjostaa - They Locked God Outside the Iron Curtain - Elmo Ellis, Brad Crandall / Jussi Raittinen 2:25
B3 Taivaallinen rauha Jussi Raittinen 4:34
Muusikot:
Jussi Raittinen & Memphis Two
Jussi Raittinen: laulu
Esa Pulliainen: kitara
Kai Pulliainen: basso
Eero Lupari: kitara

Ydinaseeton Pohjola Nyt! liikkeen tuottama kasetti Se täytyy tehdä NYT! on luultavasti vuodelta 1984. Tällä kasetilla Jussi esittää Memphis Two -duon kanssa kappaleet Rautaesirippu varjostaa ja Taivaallinen rauha. Viimeksi mainittu biisin on Jussin oma sävellys ja sanoitus ja se ilmestyi uutena versiona albumilla Rockin' 50. Rautaesirippu varjostaa on puolestaa amerikkalainen biisi alkuperäiseltä nimeltään They Locked God Outside the Iron Curtain. Country-artisti Little Jimmy Dickens levytti sen 1952. Memphis Two on itseasiassa Memphis Three sillä Jussin mukaan Pulliaisten veljesten lisäksi biiseillä soittaa myös Eero Lupari.

Kasetista ei luultavasti olettu suurta painosta. Sen kansipaperit on tehty on tehty käsin. Kasetin tunnetuin laulu on varmasti Liisa Tavin esittämä Jäähyväiset aseille.

Albumin tiedot Finna-tietokannassa

Ydinaseeton Pohjola oli alun perin presidentti Urho Kekkosen aloite. Hän esitti sen ensimmäisen kerran jo 1963 ja uudisti Ruotsin Ulkopoliittisessa instituutissa Tukholmassa 8.5.1978 pitämässään puheessa. Asetekniikan kehityksen mahdollistama tulevaisuudenkuva, jossa risteilyohjukset lentävät muutaman sadan metrin korkeudella Pohjolan ilmatilassa, teki ehdotuksen uudella tavalla ajankohtaiseksi. Aloitteen takana on nähty myös Kekkosen pyrkimys pysyttää Suomi suurvaltaristiriitojen ulkopuolella ja ehkäistä jo ennakolta mahdollisuus YYA-sopimuksen kriisitilanteessa edellyttämiin konsultaatioihin. Kuuntele Ylen Aamun peilin raportti Kekkosen puheesta. Uutinen sisältää myös katkelmia Kekkosen puheesta.

nuottiviiva