banneri
Snadi joululevy
MSMCD-31, Maaseutumusiikki.fi 2019
# kappale sävel/sanat/sovitus kesto ISRC
1 Snadi joulustyge Jussi Raittinen / Tapsa Kojo / Gamlat Skegget - Maria Hänninen - Jussi Raittinen 2:02 FIS2Y1900004
Muusikot:
Jussi Raittinen, Maria Hänninen, Tapsa Kojo & Gamlat Skegget
Jussi Raittinen: laulu
Maria Hänninen: viulu, laulu
Tapsa Kojo: laulu, basso, haitari, urut ja piano
Jussi Parkkonen: rummut
Marko Aho: kitara

Jussi laulaa Tapsa Kojon kanssa säveltämänsä ja Tapsan tekstittämän Snadin joulustygen Maaseutumusiikin julkaisemalla kolmen biisin, nimensä mukaisesti Snadilla joululevyllä. Laulu on jatkoa monille Jussin levyttämille stadin slangilla lauletuille biiseille.

Faija slumppaa joulukuusen
velaks' varmaan – niin mä luulen
staran stikkaa latvukseen
oksiin kliffat koristeet...

"Idis Snadiin joulustygeen synty ajatuksesta, että aika perinteistä joulua pyritään viettään niin köyhemmissä kuin rikkaammissakin kodeissa. Siihen kuuluu tietyt jutskat kuten kuusi, joulukinkku ja -fisu, lodjut ja rosollit. Mut kaikkien näiden lisäks’ haetaan ehkä yhteistä aikaa läheisten kanssa, jos siihen on mahis sekä ehkä sitä joulun alkuperästä mesitsiä, joka on aika kaukana ostosparatiisimeiningistä. Itseoikeutettu tulkki tällaisen stygen esittäjälle on tietty Jussi Raittinen", kerrotaan Maaseutumusiikin tiedotteessa.

Snadi joulustyge toimi liikkeelle panevana voimana koko tälle julkaisulle. Kappaleen äänittäminen innosti toteuttamaan myös pari muuta, jo pidemmän aikaa kypsynyttä jouluista ideaa samaan pakettiin. Muina biiseinä kuullaan Ihmisroska Dortmunderin esittämänä ja Kulahtaneet puolipohjat, jolla kuullaan solistina edesmennyttä Pekka Myllykoskea.

Kuuntele kappale Spotifystä:


-->