banneri
H Band: Taival
LP: Finnlevy FL 5042, Finnlevy 1978
MC: Finnlevy FK 5042, Finnlevy 1978
Tuottaja: Jussi Raittinen (A ja B1-6) ja Pekka Helin B7
Äänitys: Pekka Nurmikallio, 2-6.1.1978, Microvox-studio, Lahti
Taival
# kappale sävel/sanat kesto
A1 Viis B kuuskuus (Class of 57) Reid - Reid / Unto Torniainen / Mika Jankko 3:12
A2 Mä olin BB Tapani Hyvönen / E.Heikkinen / Tapani Hyvönen 2:41
A3 Yhden palstan uutinen (Talking To The Wall) Chadwick / Unto Torniainen / Erkki Hyvönen 3:14
A4 Jokeri Tapani Hyvönen / A-M Hiekkalinna / Unto Torniainen 2:58
A5 Mä oon cowboy (An Old Cowhand) D.Hicks / Tapani Hyvönen / Tapani Hyvönen 2:28
A6 Taival Tapani Hyvönen / K. Hortamo / Mika Jankko 2:15
A7 Kotka (Serenade) S.Miller -C.McCarthy / Unto Torniainen / Mika Jankko 3:13
B1 Purjeveneet-makeet autot (Silver Threads & Golden Needles) J.Rhodes-D.Reynolds / Unto Torniainen / Samuli Korhonen 3:05
B2 Hiuksissa versoo huominen Tapani Hyvönen / E.Heikkinen / Tapani Hyvönen 2:53
B3 Helsinkiin (Freight Train) P.James-F.Williams / Tapani Hyvönen / Mika Jankko 2:38
B4 Luonto kestää huojuen Tapani Hyvönen / Ulla Tapaninen / Tapani Hyvönen 2:57
B5 Tanssitaan (Dance, dance, dance, San Antonio Rose) S.Miller-B.Wills / Tapani Hyvönen / Erkki Hyvänen 3:15
B6 Paimenlaulu Tapani Hyvönen / Kanteletar / Tapani Hyvönen 2:14
B7 Pois kirkolta Tapani Hyvönen / E.Leino / Tapani Hyvönen 2:24
Muusikot:
H Band
Ulla Tapaninen: laulu
Tapani Hyvönen: kosketinsoittimet, laulu, huuliharppu
Mika Jankko: sähkökitara, akustinen kitara, taustalaulu
Samuli Korhonen: basso, taustalaulu
Unto Torniainen: rummut, lyömäsoittimet, taustalaulu
Erkki Hyvönen: sähkökitara, akustinen kitara, hammond, taustalaulu
sekä:
Jussi Raittinen: akustinen kitara, taustalaulu
Olli Haavisto: Pedal steel, dobro
Olli Pautola: basso ja taustalaulu (B7)

Jussi tuotti tämän Kajaanilaisbändin levyn ja soittaa kitaraa sekä laulaa taustoja ainakin osalla levyn kappaleista. Levy taisi jäädä bändin ainoaksi. Ulla Tapanisesta tuli sittemmin suosittu näyttelijä. Unto Torniainen tuotti Eeron ja Jussin levyt Eero ja Jussi 20 vuotta ja Hämeentie 38. Torniainen tuotti myös Finnlevyn vuosina 1979-1980 julkaiseman Finnish Graffiti -sarjan levyt.

Levyn sisäpussissa on toisella puolen runsaasti valokuvia bändistä sekä Jussin kirjoitus bandistä, toisella puolella on puolestaan biisien sanat. Jussi kirjoitta levynkansiteksteissä bändistä mm. seuraavaa: "Olin tiennyt jo pitkään Erkki Hyvösen tanssiyhtyeen olemassaolosta, sillä muusiikko- ja kantriystäväni Unto Torniainen soitti siinä. Käsite H band alkoi muovautua minulle kunnellessani pari vuotta sitten Intro-lehden kykyjenetsintäkilpailuissa lauluduo'a Ulla Tapaninen ja Tapani Hyvönen. ...Toissa kesänä kuulin sitten, että Hyvösen yhtye oli muuttanut nimekseen H band, saanut riveihinsä Ullan ja esiintynyt edukseen Oulun Kuusrock-festivaaleilla. Samana syksynä pyydettiin minua yhtyeen kanssa muutamalle keikalle Kajaanin puoleen ja silloin kuulin sen, mikä Ullan ja Tapsan duo-esityksistä oli puuttunut - kompin, joka ei ollut mitään folk-pikkausta, vaan ronskia kantripoppia. Lisäksi yhtye soitteli rockia laidasta laitaan ja hyvin. ... Teimme myöhemminkin hyviä yhteisiä keikkoja ja totesin silloin bändin soittavan kantria parhaiten Pohjois-Suomessa. Viime keväänä sitten H band osallistui Suosikin ja Finnlevyn Rock-ralliin ja tie levytysstudioon aukesi. Ainoana rock-rallin osakilpailuvoittajista julkaistiin H band'ilta single "Viis B Kuuskuus". Seuraava vaihe suopean kritiikin saaneen singlen jälkeen oli H band-LP. Siitä, että yhtye pyysi allekirjoittanutta levyn tuottajaksi olen iloinen ja ylpeä".

"Levyn materiaalista puolet on H bandin omaa tuotantoa ja puolet huolella valittua - yhtyeen linjaa mukailevaa - käännösmusiikkia. Yhtyeen omista sävellyksistä vastaa kosketinsoittimia soittava Tapani Hyvönen ja tekstit ovat kainuulaisten runoilijoitten käsialaa. Osa lauluista on syntynyt tätä levyä varten ja osa on Tapsan vanhempaa tuotantoa. H bandin omien laulujen skaala ulottuu herkistä ballaadeista reggaen ja lievien lattarivaikutteitten kautta Johnny Cash -tyyppiseen kantriin. Kainuu, kantri ja rock ovat ne elementit, joista H band musiikkiaan tekee. Sen taival alkoi Hyvösen veljesten kotitalon pirtistä Sotkamon Kokkovaarasta ja sen pihapiirissä sijaitsevaan vuosisataiseen aittaan pannaan nykyaikaiset instrumentit lepäämään harjoitusten ja keikkojen välillä. Kokkovaarassa kohtaavat monenlaiset perinteet, siellä ovat H bandin juuret", kirjoitti Jussi edelleen.

Kuuntele albumi Spotifystä: