EJB 282

Eero ja Jussi perustivat The Boys -yhtyeensä keväällä 1964 ja melkein saman tien Discophonin Mosse Vikstedt tarjosi bändille levytyssopimusta ja Beatlesien All My Loving -hittiä ensimmäiseksi levytyskappaleeksi. Vuosikymmenien myötä on kokoonpano kokenut monia vaihdoksia ja bändi on esiintynyt Eero ja Jussi & The Boys, Eero & The Boys ja viimeiset vuosikymmenet Jussi & The Boys -nimellä.

Keväällä 2014 tuli kuluneeksi 50 vuotta bändin perustamisesta ja tuota etappia päätettiin juhlistaa kahdella konsertilla Helsingin Kulttuuritalolla. Sunnuntaina 16.3. ja lauantaina 5.4.2014 pidetyt konsertit myytiin pian loppuun.

Konserttibändin perusrunkona toimi Jussi & The Boys eli Jussi Raittinen (laulu, basso ja komppikitara), Eero Lupari (kitara), Jari Metsberg (kitara) ja Eero "Rudy" Ryynänen (rummut). Mukana oli tietenkin bändin toinen perustajajäsen ja pitkäaikainen solisti ja rumpali Eero Raittinen. Lisäksi vahvistuksena olivat 80-luvun alussa bändissä vaikuttanut Hillel Tokazier (koskettimet) ja Jussi & The Boysin viimeisillä levyilläkin mukana ollut Lasse Sirkko (kontrabasso). Konsertin juonsi Holle Holopainen kertoen välillä tuokiokuvia bändin taipaleelta.

Konsertissa kuultiin upeita näytteitä bändin pitkältä uralta. Eero Raittinen oli lavalla vain osan konserttia, mutta hänen tulkintansa Numero 1 -albumin suosikkiraidastani That Lucky Old Sunista oli jälleen uskomattoman komea. Moni on tuota laulua versioinut, mutta Eeron esitys ei kalpene kenenkään rinnalla. Samalta albumilta olevassa Route 66 -klassikossa Eero Lupari löysi itsestään Chuck Berryn. Aina värikkäänä esiintyjänä, muutenkin kuin vaateistaan, tunnettu Hillel Tokazier puolestaan pieksi pianoa sekä käsin että jaloin yhtä riehakkaasti kuin Jerry Lee Lewis.

Jari Metsbergin tähtihetki oli Santo & Johnnyn vuoden 1959 klassikko Sleepwalk. Tuo pitkäaikaisen Jarin keikkabravuurin Jussi & The Boys oli taltioinut myös juuri ennen konserttia ilmestyneelle Kerran vielä, pojat! -albumille. Jussi oli säästänyt omat bravuurinsa illan loppuun. Stadilaisuus on osa Jussia ja Tuomari Nurmion Tonnin stiflat istuu hienosti Jussille ja Veikko Lehmukselan runoon perustuva Stadin kundin kaiho on selvästi Jussille erittäin tärkeä biisi ja tulkinta oli sen mukainen tuoden ansaitusta raikuvat aplodit muutenkin konserttiin selvästi tyytyväiseltä yleisöltä.

Tämän sivun kuvat ovat jälkimmäisesti 5.4.2014 pidetystä konsertista ja kuvat on ottanut Mikael Kaplar / J-P Mainos Oy.

EJB 277

Eero ja Jussi & The Boys

EJB 5

Eero Raittinen

EJB 32

Jussi Raittinen

EJB 76

Eero Lupari, Jari Metsberg, Jussi Raittinen, Eero Raittinen

EJB 41

Rudy Ryynänen

EJB 136

Jari Metsberg

EJB 273

Eero ja Jussi Raittinen

EJB 117

Jussi & The Boys

EJB 99

Hille Tokazier

EJB 172

Jussi Raittinen ja Jari Metsberg

EJB 124

Eero Lupari

EJB 93

Lasse Sirkko

EJB 85

Holle Holopainen

EJB 255

Eero Raittinen

EJB 291

Eero ja Jussi & The Boys

EJB 80

Jussi Raittinen

EJB 276

Eero ja Jussi Raittinen

EJB 11

Kommentoi / Anna palautetta!

Miten itse koit konsertin? Mitä muistoja artikkeli sinussa herätti?


-->