Vielä kerran pojat! - Jussi & The Boys

Mummodisko-yhdistys on jo vuosia pyörittänyt etenkin varttuneiden naisten suosiossa olevia mummodiskotapahtumia, jonne toki kaikkia ikään ja sukupolveen katsomatta ovat tervetulleita. Jussi & The Boys ovat yksi noiden tapahtumien suosikkiesiintyjiä. Nytkin Vuotalolle oli saapunut yleisöä enemmän kuin sisään voitiin ottaa. Ehkä osa jo aavisti, että nyt voisi olla viimeinen tilaisuus kuulla suosikkiaan.

Syyskuussa julkaistu Rokaten tieni meen -albumi ja juhlakonsertit Helsingin Kulttuuritalolla ja Hämeenlinnan Verkatehtaalla osoittivat Jussin ja Boysin olevan edelleen vahvassa vedossa. Vaikka 80-vuotta tuli Jussilla täyteen, tarjosivat Jussi ja pojat vierailijoineen täysipainoisen konsertin salit täyttäneelle yleisölle. Juhlakonserttien jälkeen Jussi ilmoitti bändikavereilleen vetäytyvänsä eläkkeelle aiemmin sovittujen konserttien jälkeen.

Viimeinen näistä sovituista keikoista oli tämä Mummodisko Vuotalossa, Helsingin Vuosaaressa. Tälläkään kertaa ei rimaa laskettu, vaan rock ’n’ rollin ilosanomaa julistettiin loppuun saakka täysillä. Keikalla kuultiin vanhoja bravuureita, kuten Liisan koira, Kaunis nainen, Tahdon saaren ja Kesäduuni blues. Uudelta levyltä ohjelmistossa olivat nimimelodia Rokaten tieni meen ja Melkein halvaannuin. Totta kai Elvistäkin kuultiin, Jussin omina suomennoksina Gonna Get Back Home Somehow eli Mä eroon pääse en ja Jailhouse Rock eli Vankila-rock.

Loppuun Jussi oli varannut kaksi itselleen tärkeää laulua. Ensin Charlie Danielsin kantriklassikko Old Rock'n Roller eli Jussin upeana käännöksenä Vanha rokkistara. Viimeisen biisin Jussi omisti kotikaupungilleen Helsingille - Stadin kundin kaiho, joka tunnetaan myös nimellä Niin gimis on Stadi.

Sen jälkeen Jussi ilmoitti vetäytyvänsä eläkkeelle terveyshuoliin vedoten. Yleisön hämmentyneen reaktion jälkeen Jussi totesi, "ehkä Storyvillen terassilla voidaan vielä tavata, jos terveys sallii". Jotakin päiviä ennen keikkaa keskustelin Jussin kanssa. Hän totesi tulevan keikan olevan ainakin viimeinen ammattimuusikkona. Jos hän vielä jonkun laulun jossain esittää, se tapahtuu amatöörinä. Eikä Jussi sallinut mainostaa keikkaa Facebook-sivullaan viimeisenä keikkanaan. Hän ei halunnut tehdä lopettamisesta mitään numeroa.

Joskushan pitkäkin ura loppuu. Jussi on tehnyt uskomattoman uran muusikkona. Ensimmäiset keikat olivat Vappuna 1960 Tampereella. Sen jälkeen on tullut kymmeniä levyjä, yli 600 levytettyä sävelmää, hirvittävä määrä keikkakilometrejä ja vielä päälle se kaikki työ mitä Jussi on eri tavoin tehnyt muusikkojen ammattikunnan hyväksi.

Ennen Vanha rokkistaraa Jussi pyysi yleisön kuuntelevan tarkasti. Ehkä nyt kuultiin perustelut sille, mitä hän lopuksi kertoi. Jussi ei halua olla se vanha rokkistara, joka laulaa falskisti ja hieman laiskasti bassottelee. Jos terveys ei anna periksi täysipainoista esiintymistä, on parempi lopettaa. Tiedän kyllä, ettei lopetuspäätös silti ollut helppo. Haikeutta oli Vuotalolla aistittavissa, niin Jussissa, soittokavereissa kuin yleisössäkin.

Elämä jatkuu ja on aika toivottaa Jussille hyviä eläkepäiviä.

Jussi Raittinen

Jussi Raittinen

Jussi & The Boys

Jari Metsberg

Rudy Ryynänen

Tuomas Metsberg

Lasse Sirkko, Rudy ja Jari

Tuomas

Jussi, Tuomas ja Lasse

Keikka on ohi ja hyvinhän se klaarattiin

Teksti ja kuvat: Rami Öystilä

Kommentoi / Anna palautetta!

Miten itse koit konsertin? Mitä muistoja artikkeli sinussa herätti?


Palautteet

Sirkus 19.11.2023

Jussi, Jotkut pitää, jotkut taas ei. Minä kuulun niihin jotka pitää.

Kimmo Huopainen 19.11.2023

Kiitos konsertista Jussi & Boys. Hyvin kulki soitto ja tapansa mukaan Jussi otti hienosti tilan haltuun. Muutamilla samoilla keikoilla ja reissuilla Jussin kanssa olleena toivotan Hyvää Joulua ja Uutta Vuotta 2024 mukavalle miehelle!

Merja Hotanen 19.11.2023

KIITOS !!! Tämä on ollut minulle elämys, joka seuraa pitkälle tulevaisuuteen. Omakin eletty elämä kokemuksineen saa syvempiä merkityksiä ja tuoreita oivalluksia. Niin paljon muistoja. Iloja ja suruja.

Alpo Mannila 18.11.2023

Terveiset Jussille "mahtavan meiningin" jälkeisille ja tuleville eläkepäiville. t, Metsämökin tonttu Mosasta

Juha Saunamäki 18.11.2023

Loistava tapahtuma kaikkineen. Raittisen Jussi veti keikan poikineen upeasti. Toivon Jussille elinvoimaisia vuosia ja jopa yllätyskeikkojakin. Vanhan Rokkistaran aikana salintäyteinen väki hiljentyi kuin kirkossa parhaan saarnan aikaan.

Kiitos Jussi! Ekan kerran näin sinut ja The Boys-bändin Loviisan yhteiskoulun konvassa 1964. Oli siellä Porvoon Naisopiston kimmoja, mutta bändijätkiä kiinnosti vain Eero Jussi and The Boys.

Ritva Bertula 18.11.2023

Kiitos Jussi vuosista kun sinut joskus kohtasin. Olet tehnyt Ihania biisejä joita kotona ja kaikalla sain kuunnella. Oikein mukavia eläke päiviä myös Pikkiksen puolesta

Harri 18.11.2023

Hieno kirjoitus ja hienot kuvat👍