Kierrätyskärki-konsertti SPR:n Kontissa Joensuussa 2.10.2010

Toivo Kärkeä Ninni Poijärvi trion tulkitsemana

OK-Opintokeskuksen tuottama viiden kaupungin Kierrätyskärki-konserttikiertue käynnistyi Joensuusta 2.10.2010. Ninni Poijärvi trio esitti Toivo Kärjen lauluja Mika Kuokkasen sovituksin. Liljankukka ja muut klassikot olivat saaneet uudenlaisen sävyjä. En usko, että Toivo Kärki yhtään häpeäisi tällaista sävellystensä kierrätystä. Kärjen sävellykset olivat saaneet folk ja kantri-sävyjä. Aika tuttuja sävelmiä kuultiin, kuten Sinun silmiesi tähden ja Täysikuu. Mummon vanha kaappikello istuikin konsertin ympäristöön. Joensuun jälkeen kiertue jatkuu neljässä muussa SPR:n Kontti-kierrätystavaratalossa.

Ninni ja Mika vuorottelivat laulusolisteina. Viulu, kitara ja steel-kitara loivat yllättävän monipuolisen sointumaailman. Tilaan nähden runsas yleisö oli haltioissaan. Ninni Poijärvi heittäyi musiikkiin joka solullaan ja musiikille omistautuneita ovat myös trion miesmuusikot Mika ja Olli. Ninnin trioon kannattaa tutustua muutenkin, Ninnin ohella siinä soittavat Mika Kuokkanen ja Olli Haavisto.

Vierailevana solistina esiintynyt Sami Saari ei oikein ollut päässyt sinuksi aiheen kanssa. Muutaman biisin settiin oli eksynyt yksi Kärjen tuotantoon kuulumaton biisi. Olisi luullut Kärjen tuhansien laulujen joukosta löytyvät sopivaa materiaalia Samillekin. Lisäksi sanat ja soinnut olivat välillä hukassa. Saari kertoi olleensa edellisenä iltana keikalla Lohjalla ja ajaneensa yön aikana Joensuuhun. Ehkä pieni hapuilu johtui siitä.

Konsertin kokoonpano oli seuraava: Ninni Poijärvi (laula ja viulu), Mika Kuokkanen (laulu ja kitara), Olli Haavisto (dobro), Sami Saari (laulu ja kitara)

10/2010


-->