George Harrison: Concert for George

George Harrisonin muistokonsertti uusintana

George Harrison olisi täyttänyt 75 vuotta 23.2.2018. Tämän kunniaksi perikunta julkaisi uudelleen Georgen muistokonsertin useassa eri formaatissa. Ensimmäistä kertaa musiikki julkaistiin myös vinyylialbumina, tai tarvittiin peräti neljä lp-levyä, jotta koko konsertin aineisto saatiin mukaan. Nyt tosiaan kuullaan levyllä ensimmäistä kertaa konsertin kaikki musiikkiesitykset. Aiempaan cd-julkaisuun verrattuna mukana on nyt kaksi Monty Python -ryhmän esitystä sekä Sam Brownin laulama Horse To The Water.

Niidenkin, jotka vähättelevät Harrisonia lauluntekijänä, kannattaa tutustua albumiin. Georgen ystävät esittävät ison joukon hänen upeita laulujaan. Hienojen biisejä konsertissa esitti suuri joukko loistavia muusikoita, monia heistä on kuultu myös Georgen levyillä ja keikkakokoonpanoissa. Mukana ovat tietysti myös elossa olevat beatlet Paul ja Ringo sekä Georgen Dhani-poika. Konsertin musiikillisena johtajana toimi odotetusti Eric Clapton, yksi Georgen parhaimmista ystävistä.

Concert For George: While My Guitar Gently Weeps

Monien onnistuneiden tulkintojen joukosta positiivisimpana yllätyksinä nousevat esille Joe Brownin laulutulkinnat, upea on myös Paul McCartneyn tulkinta All Things Must Pass -biisistä ja Claptonin While My Guitar Gently Weepsistä. Claptonhan soitti soolo-osuudet tähän biisiin jo Beatlesien levyllä. Väkevän tulkinnan My Sweet Lordista esittää Billy Preston, toinen jo Beatlesienkin levyillä vieraillut muusikko.

Alkupuolen helmiä on Procol Harumin Gary Brookerin esittämä Old Brown Shoe, joka videotaltioinnissa kuullaan uudelleen lopputekstien aikana. Suosikkejani on myös Jeff Lynnen versio Give Me Lovesta. Kitaristeja lavalla vilisee ainakin kymmenkunta, Claptonin ohella kannattaa huomioida Marc Mannin Harrisonin tyylin mukainen slide-kitarointi. Konsertista henkii todella suuri kunnioitus Georgea ja hänen tuotantoaan kohtaan.

Vinyylipainoksen lisäksi konsertti on saatavina myös tupla-cd:nä, tupla-cd:n ja blu-rayn yhdistelmänä. Katson vinyylijulkaisun tiedot Discogs-tietokannasta


Concert For George: Something (LIVE) - Paul McCartney with Eric Clapton, Jeff Lynne and Ringo Starr..

Concert For George: Handle With Care - Tom Petty And The Heartbreakers, Jeff Lynne, Dhani Harrison

Rami 8.6.2018

Levyn tiedot

George Harrison: Concert for George
2CD: Concord Music CR00037
4LP: Concord Music CR00041
2CD+2BD: Concord Music 0888072030039
2CD+2DVD: Concord Music 0888072030046
2CD, 4LP, 2DVD, 2BD (Exclusive Deluxe Edition): Concord Music 888072030077
Concord Music Group 23.2.2018
Tuottaja: Jeff Lynne
Äänitys: Ryan Ulyate
Miksaus: Jeff Lynne, Ryan Ulyate

Katso julkaisujen tiedot Discogs-tietokannasta

Kansikuva: Concert for George

-->