Tuomari Nurmio: Dumarillumarei

Dumari on back!

Sano reilusti Dumarillumarei, Dumari on back! Tuomari Nurmio on Dave Lindolmin ohella niitä kotimaisia artisteja, jotka eivät toista itseään, ainakaan kovin kauaa. Koskaan ei tiedä mitä seuraava levy tarjoaa. Aikalailla tunnelmista toisiin tälläkin mennään, Nurmion luomisvoima tuntuu olevan ehtymätön ja parenevan vaan iän myötä.

Nurmio käsittelee usein ajankohtaisia teemoja. Nytkin Nurmio ottaa kantaa mm. vihapuheisiin ja tekoihin sekä Putinin touhuihin, välillä liikutaan Afrikassa, välillä Venäjällä tai Saksassa, välillä ollaan raivotaudissa.

Domari & Spuget & Blosarit Brunossa - "Dumarillumarei" 13.5.2017

Nurmio osallistuu levyllä Suomi 100 -vuoden sotamuisteluihin karulla Jokainen meistä laulullaan, jossa kaunistelematta kerrotaan isiemme sotataipaleesta. Sotaista menoa on myös hillittömässä Tsaarissa, parasta me toivotaan ja varaudutaan pahimpaan, laulaa Nurmio. Suuri ja rento ote on nimensä mukaan kaukana Daven pienestä ja hennosta otteesta. Roisia rock'n'roll meininkiä löytyy tästä biisistä. Teksteissä on viittauksia moniin klassikkobiiseihin, Pieni ja hento otteen lisäsi, esim. Kari Kuuvan Daa-da daa-dahan.

Nurmiota säestää sama bändi, Spuget, joiden kanssa hän teki aiemmin jo pari levyä. Mitja Tuurala, Miikka Paatelainen, Markku Hillilä, Juho Viljanen, Janne Toivonen ja Antti Hynninen osaavat asiansa. Selvästi parhaita Nurmion bändeistä. Musiikillisesti erittäin monipuolinen levy.

Dumarillumarei

Rami 25.5.2018

Levyarvioita

Levyn tiedot

Tuomari Nurmio: Dumarillumarei
CD: Ratas Music 88985433842
Sony Music Entertainment Finland / Ratas Music Group 2017
Tuottaja: Gabi Hakanen
Äänitys: Jyri Riikonen
Miksaus: Risto Hemmi
Masterointi: Pauli Saastamoinen

Katso levyn tiedot Discogs-tietokannasta

Kansikuva: Dumarillumarei

-->