Dave Lindholm: Go

Dave Lindholmilta vaihteeksi bluesia

Dave Lindholmin laulukynä ei tunnu tylsistyvän, eikä Dave pysähdy toistamaan itseään. Jännityksellä voi aina odottaa mitä mies seuraavaksi keksii ja minkälaisen kokoonpanon hän loihtinut musiikkinsa tulkitsijoiksi. Kahden suomenkielisen albumin jälkeen uusimmalla albumilla Dave esittää bluesia englanniksi. Levyllä Davea komppaavat Mikko Löytty ja Juppo Paavola. Albumi biisit ovat kaikki uusia, tätä levyä varten tuotettuja.

Levy sisältää peräti kolme instrumentaaliraitaa, "Les Paul as a Young Man", "A Western View" ja "Mountside Sue". Lindholm pääsee esittelemään näillä soittotaitoaan. Ensimmäinen näistä on omistettu sähkökitaran isäksikin kutsutulle, vuonna 2009 94-vuoden isässä kuolleelle Les Paulille. Kyllähän tästä biisissä joitain kaikuja Les Paulin tyylistä löytää. Saman tyylinen kitarailoittelu on myös "A Western View". "Mountside Sue" puolestaan tarjoaa vahvaa blueskitarointia.

CD - Dave Lindholm: Go

"Soft Hoover" kuulostaa tutulta, onko tässä Bluesounds vaikutteita? Ainakin tykästyin tähän biisiin heti. Triosta Löytty on aiemminkin soittanut Daven levyillä ja myös SF Bluesissa. Paavolaan en muista törmänneeni aiemmin Daven levyillä. Rumpali Paavola pääsee parhaiten esiin avausraidalla "Here For You".

Cold White Night saa melkein aikaan vilunväreitä, niin aidontuntuisesti Dave imitoi suullaan ja kitarallaan kylmän yön tuntemuksia. Lopussa vaihdetaan rennompaan meininkiin, Yea, i'm lazy laulaa Dave, muttei tuo niin laiskalta kuulosta. Dalalaissa sitten hullutellaan kunnolla.

Dave on uskomattoman tuottelias muusikko. Erilaiset bändiviritykset mukaan lukien levyjä on syntynyt jo hyvinkin reilu kuusikymmentä kappaletta. Tällä levyllä pääosassa on kitaristi Dave Lindholm. Ei tämä albumi ehkä ihan parhainta Dave ole, mutta toisaalta vaikea hänen teoksiaan on järjestykseen laittaakaan, niin monenkirjavaa hänen tuotantonsa on ja hyvä niin. Ja kyllä tätäkin levyä ihan mielellään kuuntelee useampaankin kertaan.

Rami 8.6.2019


Dave Lindholm linkkejä:

Levyn tiedot

Dave Lindholm: Go
Turenki Records, TurenkiLP-14200-60, 2017
Äänityspaikka: Headline Studios, 8/2017
Tuottaja: J.Viitanen ja Dave Lindholm
Kannen kuva: Harri Hinkka
Layout: Timo Honkanen

Kansikuva: Dave Lindholm - Go
# kappale
1 Here For You
2 Les Paul As A Young Man
3 Flowers In The Rain
4 He Rose
5 A Western View
6 Soft Hoover
7 Cold White Night
8 Mountside Sue
9 Yea, I’m Lazy
10 Dalalai

Sävel ja sanat: Dave Lindholm
sovitus: Dave Lindholm, Mikko Löytty ja Juppo Paavola

Muusikot:

Dave Lindholm: laulu ja kitara
Mikko Löytty: basso
Juppo Paavola: rummut


Kuutele albumi Spotifystä: