Honkatonk: Randevuu Laivasillalla

Kesäbiisi Loviisasta

Muutaman singlen aiemmin julkaissut loviisalainen, pitkän linjan soittajista (mm. Tolpat-yhtye) koostuva 2014 perustettu loviisalainen rock’n’roll-bändi parantaa menoa uudella singlellään Randevuu Laivasillalla. Bändi on selvästi panostanut uutuuteensa.

Laulaja-kitaristi Lasse Anderssonin säveltämässä biisissä on vahvasti Louisianan cajun-sävyjä ja Pedro Hietasen haitari lisää siihen tex-mex-ruiskeen. Laulun teksti on alkuvuodesta edesmenneen, paljon hienoja ja ennen kaikkea omaperäisiä tekstejä kirjoittaneen Mikko Saarelan viimeinen lauluteksti.

Hyväntuulinen laulu kertoo juhannusaaton treffeistä, tanssit vievät rokkimiehenkin humppaamaan Laivasillan jussinaaton tansseissa. Teksti perustuu kuulemma Saarelan omiin juhannuksen tanssikokemuksiin. Ilmiselvä kesäbiisi, vaikka se julkaistiinkin vasta syksyllä.

Humpan rytkeestä ei nyt kuitenkaan ole soitossa kyse. Sen sijaan tiukka rokkikomppi kuljettaa biisiä, soitosta kuulee vankan kokemuksen. Pedro Hietasen Scandalli-haitari värittää soundimaailmaa sopivasti ja taustalaulajiksi on saatu Freukkareidenkin taustoilla kuultu Honky Tonk Engels eli Elisa Korjus ja Maria Hänninen. Ilman haitaria ja taustalaulua biisi olisi ehkä jäänyt liian pelkistetyksi, mutta näillä mausteilla se on nautittava keitos. Lisää tällaista, kiitos!

Bändin nimi Honkatonk on oiva. Voinee tulkita bändin musiikillisten juurien olevan rapakon takana, mutta ilmeisesti mukana on myös suomalaista menoa. Ehkä nimi lupaa bändin ohjelmistosta löytyvän myös kantria.

Pasi Rytkösen ohjaamassa ja kuvaamassa videossa Randevuu Laivasillalla - laulua kuvittavat Jussi Lampi ja Mari Perankoski. Video on kuvattu laulun tapahtumapaikalla eli Loviisan Laivasillalla.

Rami 23.10.2019

Levyn tiedot

Honkatonk: Randevuu Laivasillalla
ISRC: FI9TU1900090
Turenki Records 20.9.2019
Äänitys: Kuja Salmi / Kujalandia
Miksaus: Kuja Salmi / Kujalandia
Masterointi: Henri Nuorivaara / Z-Trading

Kansikuva: Randevuu Laivasillalla

Muusikot:

Lasse Andersson: kitara ja laulu
Kjell Strack: kitara ja laulu
Markku Fredriksson: basso
Marko Lipponen: rummut ja laulu
sekä
Pedro Hietanen: haitari
Maria Hänninen ja Elisa Korjus: taustalaulu

facebook.com/LoviisaHonkatonk

Kuuntele tai osta biisi

Valitse suoratoistopalvelu, josta haluat kuunnella (listen) tai ostaa (buy) albumin. Voit myös jakaa (share) albumin Facebookissa, Twitterissä, WhatsAppissa ym. ystävällesi.

Osa palveluista vaati rekisteröitymisen ennen kuin voit kuunnella tai ostaa musiikkia. Huom! Ei toimi Internet Explorer -selaimella.


-->