Molly Tuttle: When You're Ready

Ensisalbumi

Nuoresta iästään huolimatta amerikkalainen Molly Tuttle on ehtinyt hämmästyttää bluegrass, americana ja folk-piirejä. Lahjakas laulaja, lauluntekijä, kitaristi ja banjon soittaja, 1993 syntynyt Tuttle aloitti kitaran soiton kahdeksan ikäisenä ja yksitoistavuotiaana hän jo esiintyi isänsä Jack Tuttlen kanssa.

Ensimmäisen levytyksen, The Old Apple Tree, hän teki 13-vuoiaana isänsä kanssa. Perheyhtyeeseen The Tuttles with AJ Lee hän liittyi 15-vuotiaana. Opiskellessaan stipendiaattina Berklee College of Musicissa vuonna 2014 Tuttle tapasi muita saman henkisiä nuoria naismuusikoita ja perusti heidän kanssaan bluegrass-yhtyeen The Goodbye Girls.

Katso ja kuuntele YouTubesta: Molly Tuttle - Take The Journey

Molly Tuttle ei ollut vain ensimmäinen nainen, joka voitti International Bluegrass Music Awardseissa vuoden kitaristi -palkinnon vuonna 2017, vaan hän teki sen uudelleen vuonna 2018! Hänet palkittiin 2017 myös International Folk Music Awardseissa ja Americana Music Honors & Awardseissa ja monia muitakin palkintoja ja huomionosoituksia on Tuttele ennättänyt jo saada.

Harvaa artistia on palkittu niin runsaasti ilman ensimmäistäkään albumia kuin Molly Tuttlea. Nyt häneltä on kuitenkin ilmestynyt ensimmäisen sooloalbumi When You're Ready. Compass Recordsin julkaisemalla albumilla kuullaan yksitoista, Tuttlen yksin tai muiden laulunkirjoittajien kanssa kirjoittamaa laulua. Ne, jotka odottivat bluegrass-albumia joutuvat pettymään. Nyt ei olla liikkeellä bluegrass-kokoonpanolla, banjoa ei kuulla lainkaan, pystybassoa, viulua ja mandoliinia sentään muutamalla kappaleella.

Tilalla on sähkökitara ja -basso, urut, piano, usealla raidalla joka syntikka. Tuttle soittaa yksinomaan akustista kitaraa ja tietysti laulaa. Monen tämän päivän nuoren artistin laulu kuulostaa jotenkin väkinäiseltä, mutta ei Tuttlen, hänen laulunsa on erittäin luonnollista ja tasapainoista. Kuuntelin samalla hänen eri kokoonpanojen kanssa esittämää vanhempaa tuotantoa. Tällä levyllä tavoitellaan selvästi laajempaa yleisöä. Vaikka nyt musiikki selvästi poikkeaa aiemmasta, henkii Tuttlesta erittäin vahva musikaalisuus ja hänessä tuntuu olevan valtavaa potentiaalia.

Tuttle on nyt suodattanut vankasta pohjastaan folk- ja americanasävyisiä laajemman yleisön radioasemille kelpaavia, etenkin nuorempaa yleisöä teksteillään puhuttelevia, hyvin soitettuja biisejä. Tarkkaan kuunnellessa voi kuulla hiukan kaikuja Appalakkien suunnalta, etenkin Sierra Hullin mandoliinin myötä. Hull on itsekin menestynyt bluegrass-muusikko ja lauluntekijä. Muutaman kuuntelukerran perusteella biiseistä nousi esille When You're Ready ja Take The Journey, jonka aloitus riimi ”Kylmät, kylmät yöt johtavat kylmiin, kylmiin aamuihin” istuu hyvin kuluneen heinäkuisen viikon hetkiin.

Levy on äänitetty usealla eri studiolla Nashvillessä ja soittajat taitavat pääosin olla Nashvillen nuoremman polven muusikoita. Nimekkäin taustaryhmästä lienee aloitusraidalla taustoja laulava Jason Isabell, joka on mukana myös tulossa olevalla Sheryl Crown albumilla. Mollya Tuttlea kuulemme varmasti vielä lisää!

Katso myös virallinen promovideo albumin avauskappaleesta Million Miles

Rami 14.7.2019

Levyn tiedot

Molly Tuttle: When You're Ready
CD: Compass 7 4727 2, EAN 7 66397 47272 0
LP: Compass 7 4728 1, EAN 7 66397 47281 2
Compass Records 5.4.2019
Tuottaja: Ryan Hewitt
Äänitys: Ryan Hewitt, Will DuPerier
Miksaus: Ryan Hewitt
Masterointi: Dan Shike

Kansikuva: When You're Ready

Katso levyn tarkat tiedot Discogs-tietokannasta

Levyarvioita

-->