banneri
Pepe & Paradise: 70's Radio Hits
CD: Undecd100, Unde Music 2000
Tuottaja: Erkki Lehtola
Äänitys ja miksaus: tuntematon (2-12) / Juha Laakso (1 ja 13), Finnvox -studiot 1971-1972 / 2000
CD-masterointi: Mika Jussila Finnvox -studiot
Design: Johannes Engelbrekt Norrman
70's Radio Hits
# kappale sävel / sanat / sovitus kesto
1 Sana Sana Saa Traditional / Traditional / Erkki Lehtola 3:52
2 Time and Love Laura Nyrö / Laura Nyro / Markku Johansson 3:51
3 Good News Donald ja Richard Addrisi / Donald ja Richard Addrisi / Markku Johansson 2:25
4 Help John Lennon - Paul McCartney / John Lennon - Paul McCartney / Markku Johansson 2:58
5 Lucretia Mac Evil David Clayton-Thomas / David Clayton-Thomas / Markku Johansson 2:54
6 At The Sunrise Robert Lamm / Robert Lamm / Markku Johansson 2:57
7 Lowdown Peter Cetera / Peter Cetera / Markku Johansson 3:41
8 The Approaching Storm James Pankow / James Pankow / Markku Johansson 4:12
9 Sympathy Mark Ashton - Graham Field-Stephen Gould - Dave Kaffinetti / Mark Ashton - Graham Field - Stephen Gould - Dave Kaffinetti / Markku Johansson 3:15
10 Fredrick and Bill Pekka Pohjola / Jim Pembroke / Pepe & Paradise 3:19
11 My Child Pepe Willberg / Pepe Willberg / Pepe & Paradise 3:28
12 Windmills Of Your Mind Michel Legrand - Alan Bergman - Marilyn Bergman / Michel Legrand - Alan Bergman - Marilyn Bergman / ? 3:47
13 Sana Sana Saa (jazzreaggae version) Traditional / Traditional / Erkki Lehtola 3:52
Muusikot:
Pepe Willberg: laulu ja kitara
Markku Johansson: trumpetti, flyygelitorvi, löymäsoittimet, piano (12), laulu
Erik "Dani" Danholm: tenorisaksofoni, huilu, piccolohuilu, lyömösoittimet ja laulu (2-11)
Erkki "Unde" Lehtola: baritonisaksofoni, tenorisaksofoni, tamburiini ja laulu
Heikki "Pedro" Hietanen: hammond urut, piano ja sähköpiano
Pekka "Pave" Maijanen: basso ja laulu (2-9)
Christer "Kicke" Bergholm: basso ja laulu (1, 10, 11, 13)
Antero "Ande" Päiväläinen: rummut
Kalle Fält: tenorisaksofoni, laulu (1, 13)
Jari "Heinä" Nieminen, kitara (1, 13)

Pepe lauloi 70-luvulla ahkerasti musiikkia YLE:n kantanauhoille sekä Paradisen kanssa että muiden orkestereiden - lähinnä UMO:n - kanssa. Paradise fonisti Erkki "Unde" Lehtolan tuottama levy pitää sisällään YLE:lle 70-luvun alussa Pepen ja Paradisen toimesta tehtyjä äänitteitä. Lehtolahan oli jo tuolloin YLE:n musiikkitoimittajana.

Tämän levyn biisit ovat kaikki vieraskielisiä. Uutena biisinä levylle on tehty kaksikin reggaeversiota afrikkalaisesta kansanlaulusta Sana Sana Saa. Niissä kuullaan upeaa lauluharmoniaa, lähes koko bändin osallistuessa lauluun. Ensimmäisessä versiossa instrumenttisoolon soittaa Heinä Nieminen kitaralla ja jälkimmäisessä Markku Johansson flyygelitorvella. Hyvin bändin rytmiryhmä taitaa myös reggaekompin.

Paradise on levyttänyt levyn biiseistä aikaisemmin ainoastaan ensimmäisellä Paradise-sinkulla julkaistun Pepen oman sävellyksen My Child. Englantilaisen progebändi Rare Birdin megahitti Sympathy on puolestaan levytetty instrumentaaliversiona Markku Johanssonin soololevylle Sympatiaa (Finnlevy SFLP 9511) vuonna 1970. Fredihän levytti laulusta itse suomentamansa version ja sai siitä ison hitin. Sovituksen Fredin levylle teki Markku Johanssonin veli Nacke Johansson. Nyt Pepe ja Pave Maijanen laulavat sen duettona englanniksi. Biisissä kuullaan myös Dani Danholmin erittäin upea saksofonisoolon.

Puhaltajat pääsevät loistamaan David Clayton-Thomasin Blood, Sweat & Tearsille kirjoitamassa kappaleessa Lucretia McEvil ja puhallinvoimaahan Paradisesta on aina löytynyt. Paradise versio muutenkin isojen ulkomaisten bändin ohjeistoa. BST:n lisäksi kuullaan ainakin kolme Chicagon ohjelmistosta löytynyttä sävelmää. Niiden vastapainona klassikosta Windmills Of Your Mind, kuullaan levyllä hyvin pelkistetty versio, Pepen laulua säestää vain Markku Johanssonin piano.

Pepen lisäksi toisena kotimaisista säveltäjänä levyllä esiintyy Pekka Pohjola sävellyksellään Frederick & Bill. Tämä biisihän oli varsin tuore, niin kuin useimmat muutkin, kun Paradise taltioi ne Ylelle. Laulun alkuperäisversio löytyy Wigwamin loppuvuodesta 1970 ilmestyneeltä Tombstone Valentine -albumilta. Nyt kappale kuullaan puhaltimien tukevoittamana.

Ylen arkistoista löytyisi Pepen laulamana useammankin levyn verran lisää materiaalia. Toivottavasti joku julkaisee myös Lauluyhtye Fyrkan (Pepe, Markku Johansson, Pave Maijanen, Seija Simola ja Kalle Fält) tuotantoa ja mielellään myös lisää Pepen ja Paradisen tulkintoja.

Jukka Hauru arvioi albumia Helsingin Sanomissa 5.5.2000 näin: "Musiikin tasoon on vaikea ottaa "vakavaa" kantaa, vaikka pojat soittavat ja laulavat ihan hyvin. Tietty epookkiin ja poplauluun kuuluva väkinäinen pinnistely sekä Bulgaria-saundi eivät kuitenkaan pilaa mahdollista kuuntelunautintoa, koska nostalgia ja dokumentointi lienevät pääasioita. Yhtyeen normaalimman tanssipop-linjan sijaan levyllä kuullaan annos kunnianhimoisempaa Blood, Sweat & Tears -tuotantoa. '70's Radio Hits' on jopa jonkinlainen kulttuuriteko, osoitus siitä että Ylessäkin on joskus yritetty."

Albumilta julkaistiin yksi single, jolla oli molemmat Sana Sana Saa -versiot.


-->