banneri
Pentti Lahti: baranbaran
CD: Alba ABCD 177, Alba Records 2002
Tuottaja: Pentti Lahti, Timo Hietala ja Kalle Vanhapelto
Äänitys ja miksaus: Kalle Vanhapelto, Kallio-Kuninkala, Järvenpää
Masterointi: Pauli Saastamoinen, Finnvox
baranbaran
# kappale sävel / sanat / sovitus kesto
2 Sisältäni portin löysin Pekka Streng / Pekka Streng / Timo Hietala 3:31
Muusikot:
Pepe Willberg, laulu
Pentti Lahti, bassohuilu, alttohuilu, bassoklarinetti, sopraanosaksofoni
Timo Hietala, kosketinsoittimet, ohjelmointi
Abdissa Assefa, lyömäsoittimet

Pentti Lahti on soittanut pitkän uransa aikana myös useilla Pepe Willbergin levyillä. Häntä voi kuulla mm. albumeilla Syliisi aamuun jään, Tulit valona maailmaan ja Päivä tuskin päättyis kauniimmin. Tällä kertaa Pepe vierailee Pentti Lahden albumilla.

Pentti Lahti (s. 5.8.1945) on erittäin monipuolinen puhallinsoittaja. Hän hallitsee lukuisia instrumentteja, saksofonit sopraanosta baritoniin, huilut piccolosta bassoon ja klarinetin sekä tarvittaessa erikoisempiakin puhaltimia. Lahti aloitti muusikon uransa tanssimuusikkona 60-luvulla. 70-luvulle tultaessa hän siirtyi selvemmin jatsin pariin. Lahti on UMO:n perustajajäseniä ja soittanut lisäksi monissa merkittävissä jazz-kokokoonpanoissa kuten: Jukka Linkola Octet, Wasama Quartet, Ilkka Niemeläisen Instinct, Mircea Stan Quartet, Eero Koivistoinen Octet, Saxperiment, Mircea Stan Jazz Band, Nada ja AdLib Quintet. Yrjö-palkinto Lahdelle myönnettiin vuonna 1983. Hänen ensimmäinen sooloalbuminsa Ben Bay (Pro Records PROCD 006) ilmestyi vuonna 1990. Lahti on ollut pitkään myös erittäin kysytty studiomuusikko.

Laulusolisteina levyllä vierailevat Pepe lisäksi Maarit ja Vesa-Matti Loiri. Baranbaran on Pentti Lahden Nada-bändin Intian matkalla saama nimi. Levyn työnimenä ollut körttishamaanijogi kuvaa osaltaan hiukan myös levyn sisältöä. Lisävalaisua sisällöstä tuovat Markku Salon kansivihkoseen sisältyvät saatesanat. Pepen laulamasta Pekka Strengin laulusta siinä todetaan "Sisältäni portin löysin. Tämän pienen mestariteoksen tulkinnan lähtökohtana oli Timo Hietalan uusi sovitus. Sanoitus liittyy Pentin nykyiseen elämänvaiheeseen, missä yhteys on löytynyt. 'Pyysin Pepe Willbergiä ja hän sanoi tulevansa mukaan, kunhan minäkin tulen hänen levylleen soittamaan'"

Levyn musiikki esitettiin livenä ainakin Keravan Jazz-festivaaleilla 7.6.2003.

Kuuntele albumi Spotifystä:

Katso albumin tiedot Discogs-tietokannasta


-->