banneri
Blues Section: Blues Section 2
CD: Love Records LRCD 604, Siboney 1995
Tuottaja: Hasse Walli (CD-julkaisu), Otto Donner (alkuperäislevytykset)
Äänitys: Erkki Hyönen, Finnvox, 1968
CD-masterointi: Janne Malén, Otto Donner ja Hasse Walli, Digital Edit Room
Ulkoasu: Erikka Jussila
Blues Section 2
# kappale sävel / sanat / sovitus kesto
7 Kuka kertoisi minulle Otto Donner / Aulikki Oksanen / Otto Donner 2:17
Muusikot:
Pepe Willberg: laulu
Hasse Walli: kitara
Pekka Sarmanto: basso
Eero Ojanen: piano, hammondurut
Juhani Aaltonen: alttosaksofoni
Ronnie Österberg: rummut

Siboneyn 1995 julkaisema Blues Section albumi sisältää yhtyeen single-julkaisujen parhaat palat. Mukana on myös Ronnie Österbergin kahden singlen kappaleet sekä pari Jim Pembroke Bandin biisiä vuodelta 1979. Lisäksi albumi sisältää Timo Bergholmin elokuvaan Punahilkka tehdyn laulun Kuka kertoisi minulle, jonka Pepe Willberg äänitti osin Blues Section yhtyeen jäsenistä koostuneiden muusikoiden säestyksellä jo vuonna 1968. Pepe levytti laulun uudelleen Paradisen kanssa albumille Niin vähän on aikaa (LRLP 69).

CD:n kansipaperin teksteissä sanotaan, että Kuka kertoisi minulle kappaleen alkuperäinen Punahilkka -elokuvaan tehty versio julkaistaan nyt ensimmäistä kertaa. Monien lähteiden mukaan biisi on kuitenkin julkaistu jo vuonna 1968 singlellä LRS 1015/FJ 1.

Tosin tuo single julkaisu on hiukan mystinen. Tuolla julkaisunumerolla on julkaistu kaksi erilaista levyä. Ensimmäisellä versiolla singlen toisella puolella (Kuka kertoisi minulle) on Love Recordsin etiketti (LRS-1015) ja toisella puolella (Kaj Chydeniuksen laulama Sinua, sinua rakastan) FJ-Filmin etiketti (FJ 1). Ilmeisesti tämä levy oli elokuvan Asfalttilampaat mainosjulkaisu.

Kaupalliseen jakeluun tehdyllä Loven LRS 1015 singlellä on Otto Donnerin esittämänä kappaleet Kuka kertoisi minulle ja Pääskytorni. Loven äänitteitä pitkään hallinneen Siboneyn nettisivuilla olleen Love-diskografian mukaan tuolla mainosjulkaisulla olisi ollut nimenomaan Pepe laulama versio. Miska Rantasen toimittamassa Love Records -kirjassa julkaistussa diskografiassa kerrotaan molemmilla singlejulkaisulla olleen Donnerin laulama versio Kuka kertoisi minulle -laulusta. Itse en ole levyä nähnyt, mutta Rantanen näyttää tehneen tarkkaa työtä.

Pepellä oli äänityksen aikaan 1968 levytyssopimus Scandian kanssa ja sieltä ei annettu lupaan Loven julkaisua varten. Pepe harmitteli tätä Intro-lehdelle seuraavana vuonna antamassaan haastattelussa, jossa hän kertoi, ettei ollut levyttänyt vielä yhtään biisiä, johon olisi ollut tyytyväinen jälkeenpäin. "Vain kerran on nauhoitettu jotain tosiaan hyvää. Se laulu tehtiin Punahilkka-elokuvaan, mutta en saanut levyttää sitä koska minulla oli sopimus toiseen yhtiöön".

Tällä CD:llä kuullaan kuitenkin Pepen alkuperäisversio tuosta Kuka kertoisi minulle biisistä. CD:n biisien alkuperäisenä tuottajana on toiminut Otto Donner ja äänityksen on tehnyt Finnvox-studiolla Erkki Hyvönen.

Kuuntele albumi Spotifystä:

Katso albumin tiedot Discogs-tietokannasta


-->