banneri
MNW 10
MNW 10, 1970, Music Network 1970
# kappale sävel / sanat / sovitus kesto
A Dark Side Of The Moon Ben Findon - Albert Hammond - Michael E.Hazlewood / Ben Findon - Albert Hammond - Michael E.Hazlewood / ? 2:26
B My Child Pepe Willberg / Pepe Willberg / ? 3:45

Biisien sovittajasta ei ole tietoa, luultavammin bändi on yhdessä muokannut biisit levyllä kuultavaan muotoon.

Muusikot:
Paradise
Pepe Willberg: laulu ja kitara
Seppo Keurulainen: kitara
Kicke Bergholm: basso
Erkki Lehtola: alttosaksofoni (B) ja huilu (A)
Erik Dannholm: tenorisaksofoni
Ande Päiväläinen: rummut

Tämä Pepe & Paradisen ensimmäinen single on äänitetty Vaxholmissa Ruotsissa Music Network Studiolla. My Child on Pepen ensimmäisiä julkaistuja omia biisejä. Pepe & Paradise tallensi tuon kappaleen Unde Lehtolan mukaan useampaankin kertaan Yleisradion kantanauhoille ja yksi versio niistä sisältyi vuonna 2000 julkaistulla noilta kantanauhoilta kootulla 70's Radio Hits cd:llä.

Dark side of the moonin tekijöiksi single-etiketissä mainitaan Findon-Shelley-Hammond-Hazelwood. Olli-Pekka Purasen kokoamassa Suomen äänitearkiston tietokannassa 1946 - 1979 Dark side of the moonin tekijöiksi mainitaan Ben Findon, Albert Hammond ja Michael E.Hazlewood. Tämä on hieman mystinen kappale, sillä en löytänyt siitä alkuperäisäänitettä, joka olisi tehty ennen Paradisen levyä. Mistä mahtanee biisi löytäneen tiensä Paradisen ohjelmistoon?

Englantilainen The Outer Limits levytti kyllä sen, mutta vasta vuotta myöhemmin kuin Paradise. Biisin tekijöiksi mainituista tunnetuin lienee Gibraltarilla syntynyt Albert Louis Hammond. Hän muutti 70-luvun alussa Yhdysvaltoihin ja jatkoi lauluntekijä- ja artistiuraansa siellä. Hammondin lauluja ovat levyttäneet mm. Aretha Franklin, Willie Nelson, Diana Ross ja Glen Campbell. Englannissa asuessaan hän kirjoitti lauluja yhdessä Mike Hazlewoodin kanssa. Ben Findon ja Peter Shelley olivat myös englantilaisia lauluntekijöitä.

Myös Elton John teki demoversion Dark side of the moonista, mutta ei sitten lopulta kuitenkaan viimeistellyt sitä julkaisua varten.

Jormas oli ollut hyvin suosittu Ruotsissa ja levytti myös siellä useaan otteeseen. Ehkä siitä syystä myös Paradise aloitti levytysuransa siellä. Music Network oli pieni Englannista 1963 Ruotiin muuttaneen Roger Wallisin hieman aiemmin perustama levymerkki. Kun ulkomailla levytettiin, laulukielenä oli englanti. Single äänitettiin ilmeisesti hiukan sen jälkeen, kun Tapani Kansa antoi lopputilin säestäjinään toimineille Paradise-muusikoille. Levyetikettiin on painettu bändin nimi vielä muodossa Paradise. Wigwam äänitti seuraavana vuonna osan Fairyport -albumistaan samassa MNW-studiossa.

Tätä singleä ei ilmeisesti myyty kovinkaan paljoa. Itse en ole tavannut kuin yhden singlen, jonka sain hankituksi levyhyllyyni vasta kesällä 2001. Osin tuo tietysi johtuu siitäkin, että single julkaistiin Ruotsissa. En tiedä toiko mikään yritys sitä Suomen markkinoille.

Ilmeisesti näitä biisejä ei ole julkaistu myöhemmin uudelleen millään kokoelmalevyllä, ainakaan sellaista ei ole koskaan tullut vastaan. En myöskään ole havainnut digitaalista julkaisua biiseistä. YouTubesta kyllä löytyy My Child.

nuottiviiva

-->