banneri
Eri esittäjiä: Jee Jee Jee - Suomi-rockin arkistoaarteita
CD: Siboney SIBCD 10, Siboney 1998
Toimituskunta:Heikki Hilamaa, Seppo Bruun, Jukka Lindfors, Sini Perho
Äänitteiden siirto ja restaurointi: Kari Hakala
Ulkoasu: Martti Ruokonen
Jee Jee Jee - Suomi-rockin  arkistoaarteita
# kappale sävel / sanat / sovitus kesto
1 Jim Pembroke & The Finnish Beatmakers: I Ain't Got You Calvin Carter / Calvin Carter / The Finnish Beatmakers 1:32
2 The Finnish Beatmakers: Bright Lights, Big City Jimmy Reed / Jimmy Reed / The Finnish Beatmakers 2:45
Muusikot:
The Finnish Beatmakers:
Jim Pembroke: laulu (1)
Raul Wikström: laulu (2)
Pepe Willberg: kitara
Seppo Keurulainen: kitara
Kaj Wallin: basso
Kurt Matsson: rummut

Seppo Bruunin, Jukka Lindforsin, Santtu Luodon ja Markku Salon Jee Jee Jee - suomalaisen rockin historia -kirjan oheistuotteena julkaistiin toukokuussa1998 Siboneyn toimesta tämä kokoelma, jolle on kaivettu Yleisradion TV- ja radioarkistosta edustava kokoelma ennestään levyllä julkaisemattomia suomalisten rock-bändien ja artistien esityksiä 1960 ja 1970-luvuilta.

Levyn kaksi ensimmäistä raitaa on äänitetty Scandia-yhtiön studiolla 23.8.1965. Samalla kertaa äänitettiin myös biisit Mr. Tambourine Man, It's Gonna Work Out Fine ja Memphis, josta tehtiin sekä laulettu että instrumentaaliversio. Kaikki nämä biisit esitettiin 1.9.1965 TV2:n Ohimennen ohjelmassa playback-esityksinä. Mitään näistä biiseistä ei ole aiemmin julkaistu. Kaikki kuusi Scandian studiolla äänitettyä biisiä julkaistiin sittemmin lokakuussa 2001 ilmestyneellä Saat miehen Rööperiin (Parlophone 7243 5357932 6) kokoelmalla.

Jim Pembroke oli saapunut Suomeen Englannista keväällä 1965 suomalaisen tyttöystävänsä kanssa ja keikkaili kesällä Beatmakersien kakkossolistina. Bändi esiintyi näiden biisien nauhoituksen aikoihin The Finnish Beatmakers nimellä. Tämän albumin kansilehdissä bändistä käytetään nimeä The Beatmakers.

Tuolla nimellähän bändi alun perin esiintyi, mutta joutui sittemmin ottamaan käyttöön Finnish -etuliitteen koska Norjassa ja Ruotsissa toimi jo saman niminen bändi. Finnish Beatmakers nimellä julkaistiin myös bändin ensimmäinen single Mr. Tambourine Man / New Orleans (His Master's Voice TJ 318), joka oli äänitetty muutamaa viikkoa ennen näitä tv-nauhoituksia elokuussa 1965. Myöhemmin syksyllä bändi lähti Ruotsin kiertueelle ja vaihtoi nimekseen Jormas managerinsa Jorma Veneskosken mukaan.

nuottiviiva

-->