banneri
Tommy Tabermann, Olli Ahvenlahti, Johanna Iivanainen, Pepe Willberg: Kaksi ihoa
CD: Universal Music 0602517354517, Universal Music 26.9.2007
Digital: Universal Music, 4.11.2014
Tuottaja: Olli Ahvenlahti
Vastaava tuottaja: Hannu Sormunen
Äänitys ja miksaus: Tapio Pennanen, Sonic Pump Studios, Helsinki
Masterointi: Svante Forsbäck, Chartmakers, Helsinki
Kannet: Joel Melasniemi
Kuvat: AJ Savolainen
Kaksi ihoa
# kappale sävel / sanat / sovitus kesto
2 Loitsu Olli Ahvenlahti / Tommy Tabermann / Olli Ahvenlahti 3:46
4 Niitty Olli Ahvenlahti / Tommy Tabermann / Olli Ahvenlahti 4:23
6 Parveke Veronassa Olli Ahvenlahti / Tommy Tabermann / Olli Ahvenlahti 5:30
8 Oodi naisen kädelle Olli Ahvenlahti / Tommy Tabermann / Olli Ahvenlahti 5:58
9 Suudellessa Olli Ahvenlahti / Tommy Tabermann / Olli Ahvenlahti 6:06
11 Pieni laulu ihmisestä Olli Ahvenlahti / Tommy Tabermann / Olli Ahvenlahti 4:45
12 Leiki minun kanssani Olli Ahvenlahti / Tommy Tabermann / Olli Ahvenlahti 6:06
Muusikot:
Pepe Willberg: laulu
Johanna Iivanainen: laulu, taustalaulu
Olli Ahvenlahti: piano, koskettimet
Juhani Aaltonen: saksofonit, huilu
Jukka Eskola: trumpetti, flyygelitorvi
Ville Herrala: kontrabasso
Jussi Lehtonen: rummut, lyömäsoittimet
Teemu Viinikainen: kitarat

Albumin cd-versio sisältää 11 laulua. Digitaalisella eDeluxe-versiolla on lisäksi Pepen laulamana 12. biisi Leiki minun kanssani.

Levyn tuottaja ja laulujen säveltäjä Olli Ahvenlahti kuvailee levyn syntyhistoriaa seuraavasti:

"Vuonna 2005 ystäväni, Viapori Jazz-festivaalin taiteellinen johtaja Jukka Perko lähestyi minua ja pyysi ideoita vuoden 2006 festivaalin yhdeksi konsertiksi. Sain siitä sysäyksen ryhtyä jo aiemmin suunnittelemaani projektiin eli säveltämään Tommy Tabermannin hienoja rakkausrunoja. Soitin Tommylle ja hän innostui asiasta oikopäätä. Kun ajatus ostettiin myös Viapori Jazzissa (Helsingin Juhlaviikot) lähti projekti siltä istumalta käyntiin. Tapasimme Tommyn kanssa muutamia kertoja, ideoimme kokonaisuutta, päätimme konsertin ”Kaksi Ihoa” nimestä ja Tommy alkoi valita sävellettäviksi haluamiaan tekstejä. Lopulta runoja oli tarjolla kolmisenkymmentä, joita aloin itse sitten tutkia ja maistella. Viimein oli seuloutunut 15 runoa rakkaudesta, jotka sitten sävelsin rauhalliseen tahtiin runsaan puolen vuoden aikana."

"Solisteiksi olimme Tommyn kanssa päättäneet haluta Johanna Iivanaisen ja Pepe Willbergin. Johannan siksi, että hänen raikkautensa, tulkintansa ja taitonsa ovat omaa luokkaansa ja Pepen siksi, että hän kuuluu edelleen kotimaan taitavimpien laulajien joukkoon."

"Kun teoksen ensi-ilta oli kiittävine arvosteluineen ohi, otin yhteyden Universal Music Oyn tuottajaan Hannu Sormuseen ja ehdotin ”Kaksi Ihoa” – taltiointia levylle. Universal päätti ryhtyä projektiin ja viimein vuoden 2007 huhtikuussa meillä oli ”Kaksi Ihoa” masteroituna käsissämme."

Runoilija Tommy Tabermann kuvailee puolestaan levy-yhtiön tiedotteessa tuntojaan seuraavasti:
”Tämä on pitkään ollut yksi unelmistani: korkeatasoinen, mutta samalla isolle yleisölle tarkoitettu levy lauluistani. Osaset osuivat nyt täydellisesti kohdalleen ja olen lopputulokseen todella tyytyväinen, jopa onnellinen. Runot saivat uuden elämän. Idea oli alun perin Ollin, ja jätin hänelle myös vapaat kädet valita mitkä runot säveltää. Kaikki runothan eivät sovi sävellettäviksi tai edes ääneen lausuttaviksi.

Kokonaisuus on hyvä, siinä on koko tuotantoni punainen lanka läsnä, sopivasti intohimoa, rakkautta ja maailman hahmottamista. Myös muut palaset loksahtivat kohdalleen paremmin kuin ikinä uskalsin odottaa: bändi soi upeasti ja laulajat samoin. Olin jo kauan halunnut kirjoittaa lauluja Pepelle, jolla on yksi ainutlaatuisimmista äänistä ja kyvyistä tulkita tässä maassa. Tällä tavoin tämäkin unelma toteutui. Johanna taas ilmestyi Ollin löytämänä kuin enkeli, ja niin hän myös laulaa. Kaiken kaikkiaan olen suunnattoman iloinen ja ylpeä tästä projektista, ja myös siitä että sen hoitaminen maailmalle on ammattimaisissa ja innostuneissa käsissä. Voiko runoilija enää enempää pyytää."

Alfred Kordelinin Säätiö on tukenut levyn julkaisemista.

Kuuntele albumi Spotifystä:


-->