banneri
Eri esittäjiä: Laulava sydän - The Beatles
CD: Parlophone 7243 5324862 8, EMI Finland 2001
Tuottaja: Juha Tikka
Äänitys ja miksaus: Antti Immonen, Yleisradio
Editointi ja esimasterointi: Juha Tikka
Masterointi: Mika Jussila
Kannet: Juri Patrikainen, Neo-Geo
Laulava sydän - The Beatles
# kappale sävel / sanat / sovitus kesto
CD2-1 Rööperiin - Penny Lane - John Lennon - Paul McCartney / Juha Vainio 2:54
CD2-16 Ovensuu -The Long And Winding Road- John Lennon - Paul McCartney / Juha Vainio 3:45
Muusikot:
Pepe Willberg ja Jiri Nikkisen studioyhtye
Pepe Willberg: laulu
Jiri Nikkinen: orkesterin johto, kitara, tautalaulu
Pekka Gröhn: koskettimet
Jari Metsberg: kitara
Jiri Bertula: basso, taustalaulu
Heikki Tikka: rummut
Aki Välimäki: trumpetti
Jukka Hänninen: saksofoni

Tällä tupla-CD:llä on julkaistu TV2:n Laulava Sydän -sarjan The Beatles teemaohjelmien musiikki. Sarja esitettiin TV2:ssa neljänä peräkkäisenä lauantaina (24.2 - 17.3.2001). Sarjan toimittivat Timo Suomi ja Tommi Liuhala. Suomi toimi myös sarjan tuottajana ja ohjaajana. Beatles-friikki Jiri Nikkinen puolestaan toimi sarjan housebandin kapellimestarina. Levyn kansiteksteissä ei mainita biisien sovittaja, mutta julkisuudessa kerrottujen tietojen mukaan sovituksissa on pyritty käyttämään hyvin pitkälle Beatlesien alkuperäisiä sovituksia.

Pekka Nissilä totesi Musa.fi (3/2001) lehdessä Pepen osuudesta: "Yksi komeimmista on Pepe Willbergin Ovensuu, jonka hän alun perin teki vuonna 1976. Komeampaa päätöstä tälle tuplalevylle tuskin olisi löytynyt".

Pepehän on levyttänyt molemmat tälle albumille laulamansa kappaleet jo aiemmin. Rööperiinhän oli Jormasien suurimpia hittejä (His Master's Voice TJ 371, 1967) jo kuusikymmentä luvulla. Ja hän levyttänyt sen uudelleenkin jo kahteen kertaan (Parhaat, Oodi C-874, 1987 ja Mestarit Areenalla, EMI 7243 499325 2 4, 1999) ennen tätä julkaisua. Ovensuun Pepe levytti alun perin Sinulle (Finnlevy SFLP 9583) albumilleen vuonna 1976.

EMI:n levynjulkistamistiedotteessa todettiin Laulava sydän -albumista seuraavaa: "The Beatles-yhtyeen musiikin ainutlaatuisuus todistettiin jälleen viime syksynä One -kokoelmalevyn maailmanlaajuisella myyntimenestyksellä - yli 20 miljoonaa myytyä levyä kahdessa kuukaudessa! Tämä jos mikä kertoo yhtyeen huikeasta suosiosta ja arvostuksesta myös 2000-luvulla. The Beatles-teeman ympärille on tehtiin myös neljä jaksoa TV2:n suosittua Laulava Sydän televisiosarjaa, johon tuplalevy ´Laulava Sydän - The Beatles´ perustuu. Levyllä Beatles-klassikkoja suomeksi esittävät maamme ykkösartistit mm. Mari Rantasila, Nylon Beat, Kirka, Hector, Pave Maijanen, Pepe Willberg, Topi Sorsakoski, Jiri Nikkinen, Jore Marjaranta, Tommi Läntinen, Katri-Helena, Laura Närhi (Kemopetrol) ja Ville Pusa".

Ja että Beatleseistä tulisi taas kaikki irti otettua järjestettiin heti sarjan ja albumin julkistuksen jälkeen The Beatles-kiertue, joka esiintyi seuraavissa paikoissa Helsinki 30.3, Tampere 4.4 ja Turkuun 7.4 osin samalla esiintyjäkaartilla. Pepe Willberg ei esiintynyt kuitenkaan kiertueella.

Kuuntele albumi Spotifystä:

Katso albumin tiedot Discogs-tietokannasta

nuottiviiva

-->