banneri
Edvard Vesala, Irina Milan ja Pepe Willberg: Neitsytmatka
LP: LJLP 1014, Polarvox / Leo Music 1982
Digital: Warner Music Finland 14.6.2013
Tuottaja: Edward Vesala
Äänitys: Markus Vikstedt, Soundtrack studiot, marraskuu 1979
Kannen suunnittelu: Markus Heikkerö
Neitsytmatka
# kappale sävel/sanat kesto
A2 Laulu joutsenelle Edward Vesala / Iro Haarla 4:55
B1 Kynnyspuulla Edward Vesala / Iro Haarla 6:35
Muusikot:
Pepe Willberg: laulu
Edward Vesala: lyömäsoittimet
Iro Haarla: kosketinsoittimet
Juhani Aaltonen: saksofonit, huilut
Tomasz Szukalski: tenorisaksofoni, basso klarinetti
Tomasz Stanco: trumpetti
Slawomir Kulppwicz: piano
Pawel Jarzebski: basso
Kari Lindstedt: sello
Kari Tuunanen: alttoviulu

Albumi perustuu jazzrumpali Edward Wesalan sävelmiin ja hänen puolisonsa, jazzpianisti Iro Haarlan teksteihin. Levyn viimeinen, Kari Väänäsen lausuma kappale Jossain loistaa vielä valo, perustuu Arto Mellerin runoon. Taiteellisesti kunnianhimoisella albumilla laulavat Irina Milan ja Pepe Willberg.

Vesala kertoi Helsingin Sanomien haastattelussa 5.8.1982 Pepe Willbergin ja Irina Milanin olleen selvät valinnat levylleen. "Jos mä teen balladeja mieslaulajalle, se tarkoittaa Pepeä. Ei tässä maassa oikein muita sopivia laulajia ole", totesi Vesala. Vesala kertoi myös tehneensä levyn valmiiksi omalla kustannuksellaan. "Tietysti tämä antaa minulle enemmän vapautta, mutta minä olisin valmis joskus tekemään levyjä myös taloudellisesti varmemmalta pohjalta."

"Sävellykset ovat hauraita, paikoin kevyesti jazzahtavia, sanat istuvat upeasti musiikkiin, tulkinnat - etenkin Pepe Willbergin osuus - ovat sopusoinnussa musiikin kanssa. 'Neitsytmatka' on tasapainoinen kokonaisuus, joka muistuttaa hieman Pepe Willbergin & Paradisen 'Niin vähän on aikaa' -levyä", arvioi Markku Fagerlund Hesarissa.

Levyllä soittaa Wesalan luottomuusikoita, kuten puolalaiset trumpetisti Tomasz Stańko ja saksofonisti Tomasz Szukalski. Tämä levy oli ensimmäinen kolmesta 80-luvun alun jazzalbumista, joilla Pepe laulaa. Muut albumit olivat Markku Johanssonin Funny Tricks But Beautiful ja Olli Ahvenlahden Tämä on ensimmäinen päivä. Vaikka nämä levyt eivät mitään myyntimenestyksiä olleet, osoittivat ne Pepen monipuolisuuden laulajana.

Monien muiden levytysten lailla on tämänkin albumin oikeudet siirtyneet yrityskauppojen myötä Warner Music Finlandille, joka julkaisi albumin digitaalisissa jakelukanavissa 14.06.2013.

Kuuntele albumi Spotifystä:

Katso albumin tiedot Discogs-tietokannasta


-->