banneri
One, Two, Three
RCA YFPA 1-600, A: 1973, B: 1972, Discophon 1973
# kappale sävel / sanat kesto
A One, Two, Three Esko Linnavalli - Pertti Reponen 3:00
B Kun rakkaus saapuu - Love Is Surrender - Ralph Carmichael - Pertti Reponen 1:51

Tuottaja ja sovittaja Esko Linnavalli

Muusikot:
Seija Simola & Paradise & Esko Linnavallin orkesteri
Seija Simola: laulu
Pepe Willberg: laulu
Pertti "Kalle" Fält: laulu
Markku Johansson: laulu
Pave Maijanen: laulu

Seija Simola & Paradise osallistuivat Suomen euroviisukarsintaan vuonna 1973. Esko Linnavallin säveltämällä ja Pertti Reposen sanoittamalla laululla One, Two, Three. Oikeastaanhan esittäjä oli lauluyhtye Fyrkka, sillä Seija Simolan lisäksi sävelmän laululajina olivat Pepe Willberg, Pave Maijanen, Markku Johansson ja Kalle Felt. Nämä viisi juuri muodostivat Fyrkan, jonka lauluja Yleisradio 70-luvulla tallensi suuren määrän kantanauhoilleen.

Seija Simola ja Paradise olivat mukana edellisenä vuonna Neuvostoliittoon tehdyllä kulttuurimatkalla. Sen matkan aikana perustettiin Fyrkka. Esko Linnavallin orkesterin koostumuksesta ei ole tietoa, mutta Pepe, Pave, Kalle, Markku tai muutkaan Paradisen jäsenet eivät ymmärtääkseni soita tällä levyllä.

One Two Three oli nimeään lukuun ottamatta suomenkielinen ja se sijoittui vuoden 1973 karsinnassa toiseksi, Voiton vei Marion Rungin laulama Rauno Lehtisen sävelmä Tom Tom Tom. Singlen kääntöpuolella kuullaan amerikkalaisen Ralph Carmichael And The Young People -yhtyeen vuonna 1969 pienelle gospel-levymerkille, Light Records, levyttämä Love Is Surrender. Seija Simolan ja Paradisen suomenkielinen versio julkaistiin ensimmäisen kerran Seija Simolan Seija-albumilla 1972.

Kuuntele single Spotifystä:

Katso Ylen Elävästä arkistosta Seija Simonlan & Paradisen One Two Three -esitys Suomen euroviisukarsinnoista 1973

nuottiviiva

-->