banneri
Pepe & Paradise: Pepe & Paradise 2
LP: Finnlevy SFLP 9564, Finnlevy 1975
MC: Finnlevy FDE 216, Finnlevy 1975
Digital: Warner Music Finland, 14.6.2013
Tuottaja: ?
Äänitys: ?, Finnlevy-Studiot
levykannet: Toivo Niiranen
Pepe & Paradise 2
# kappale sävel / sanat kesto
A1 Kapteeni Koukku - Captain Black - Frank Wuyts - Jan Jakub Szczepanski / Veikko Salmi 2:18
A2 Kesäpäivät Pepe Willberg - Markku Johansson / Veikko Salmi 2:55
A3 Aamu Pepe Willberg - Markku Johansson / Veikko Salmi 2:58
A4 Ovi elämään Markku Johansson / Veikko Salmi 2:50
A5 Sinä ja minä Markku Johansson / Veikko Salmi 2:55
A6 Ilta Pepe Willberg - Markku Johansson / Veikko Salmi 3:11
B1 Taivas itkee Pepe Willberg - Markku Johansson / Veikko Salmi 3:00
B2 Hyväile minua hiljaa Pepe Willberg - Markku Johansson / Veikko Salmi 4:08
B3 Monta ilkeää sanaa Markku Johansson / Veikko Salmi 3:42
B4 Ei se käy Pepe Willberg / Veikko Salmi 3:06
B5 Marraskuu - November - Lasse Mårtenson / Margareta Muthreich 2:54

Sovitukset: Markku Johansson

Muusikot:
Pepe & Paradise
Pepe Willberg: laulu, kitara
Antero Päiväläinen: rummut
Heikki Hietanen: piano, urut, sähköpiano
Heikki Virtanen: basso
Erik Dannholm: tenorisaksofoni, huilu
Kalle Fält: baritonisaksofoni, huilu, laulu
Markku Johansson: trumpetti, flyygelitorvi, laulu
sekä:
Simo Salminen: trumpetti (A3, A6, B1)
Pekka Maijanen: basso, laulu (A3, A6, B1, B4)
Christer Bergholm: basso (B2)
Juhani Aaltonen: sopraanosaksofoni, huilu, alttohuilu (A1, A4, B2, B5)

Levyn kappaleista suurin osa on aiemmin singleinä julkaistuja. Sinä ja minä, Taivas itkee ja Hyväile minua hiljaa on alun perin julkaistu yksin Pepe Willbergin nimissä. Säestäjiksi on singleille merkitty "Orkesteri, joht. Markku Johansson".

Levy on siis enemmänkin singlekokoelma, vain viisi albumin biiseistä on äänitetty sen ilmestymisvuonna. Albumi julkaistiin Pepe & Paradise -nimellä, vaikka edellisen albumin tavoin osin Pepen säestäjinä on Pradisen sijaan studiomuusikoita, ainakin aiemmin singleillä julkaistujen osalta.

Vanhimmat laulut ovat Aamu ja Ilta. Ensin mainittu on tehty vuoden 1973 Syksyn sävel -kilpailuun. Pepe oli ennen sitä kirjoittanut vain muutaman laulun. Laulu on työstetty Tavastia-klubilla ennen keikkaa. Markku Johansson viimeisteli laulun keikan jälkeen kotonaan. Nuotti vietiin sitten Vexi Salmelle, joka aamutuimaan töihin tultuaan kirjoitti tekstin lauluun. Sama kolmikko teki laululle pariksi Ilta-nimisen laulun.

Pepe Willberg ja Aamu Syksyn sävelessä 1973

Syksyn sävelestä irtosi laululla viides sija, mutta myyntitilastoissa Aamu oli parhaimmillaan kolmas. Myöhemmät singlet eivät enää pärjänneet yhtä hyvin. Aamu sisältyi myös ensimmäiselle 16 Finnhits-kokoelmalle, jota myytiin yli 30.000 kappaletta. Uusista, albumia varten tallennetuista lauluista komein tulkinta kuullaan Lasse Mårtensonin jo vuoden 1963 euroviisukarsintoihin tekemästä upeasta säveltämästä.

Euroviisukarsinnoissa Marraskuu ei pärjännyt, mutta myöhemmin siitä on tehty useitakin onnistuneita taltiointeja, joista tämä Pepen ja Paradisen versio on mielestäni paras. Markku Johanssonin sovitus on jälleen tyylikäs, Kalle Feltin ja Markku Johanssonin stemmalaulu tukee hyvin Pepen soololaulua. Pedro Hietasen piano ja Junnu Aaltosen huilu luovat aistikkaan tunnelman.

Muista uusista lauluista parhaiten aikaa kestäneitä on Markku Johanssonin Monta ilkeää sanaa. Johanssonin trumpetti soi komeasti ja Pedro Hietanen soittaa sekä pianoa että sähköpianolla pieniä herkullisia välikkeitä. Hieno tunnelmapala on myös aiemmin singlenä julkaistu Pepen ja Markun Hyväile minua hiljaa.

Levyn tuottajasta ei ole tietoa, mutta ilmeisesti tuota tehtävää hoiti Markku Johansson. Kun biisejä on äänitetty parin vuoden aikana, lienee äänittäjiä ollut useita. Levyn kansikuvassa nähdään Hotelli Hesperia, joka oli yksi Pepen ja Paradisen kantakeikkapaikoista. Tämä albumi ei menestynyt edeltäjänsä tavoin. Ehkä syynä oli se, että siinä oli niin vanhoja, jo aikaa sitten singleillä ja osin kokoelmalevyillä julkaistuja kappaleita.

Fazer Finnlevy julkaisi "2 alkuperäistä" sarjassaan molemmat Pepe & Paradisen Finnlevylle tekemät albumit 1990 cd:nä, tupla-lp:nä ja kasettina Pepe & Paradise / Pepe & Paradise 2. CD-versiosta puuttuu Pepe & Paradise 2 -albumin kappale Hyväile minua hiljaa.

Warner julkaisi albumin 2013 digitaalisena Spotifyssä ja muissa digitaalisissa jakelukanavissa.

Kuuntele albumi Spotifystä:


-->